Sunday, 20 January 2013

Hampir Hilang

> Whats Up Guys...

Haa, selalunya kalau kita parking kenderaan dalam kawasan rumah mesti da rasa selamat kan...sebab kita boleh sentiasa perhatikan kenderaan kita tu...tapi zaman sekarang ni, tambah lagi dengan wujudnya jenis manusia yang PENDEK AKAL ni...tapi kalau da nekad tu, memang mereka tetap akan buat jugak...haa, macam apa yang baru terjadi kat aq semalam...adehh, aq masih lagi trauma dengan kejadian semalam ni...apa cer ? 

"Motor aq hampir hilang walaupun parking kat dalam kawasan rumah..."

Tempat kunci motor aq kena umpil juga tapi gagal...

Pergghhh...hampir hilang...kebetulan aq memang nak keluar kejap petang semalam...pada mulanya aq tak perasan langsung kesan umpil tu...lepas tu baru aq perasan kenapa ada sesuatu berterabur dalam raga motor aq...baru aq perasan tempat kunci tu telah diumpil...dan satu lagi yang aq perasan motor LC135 adik aq tiada kat situ...aq ingatkan dia parking kat tempat lain...aq cuba la tanya dia...dan dia cakap parking motor kat tempat biasa la...huh, memang sah motor adik aq hilang...dan motor aq hampir je hilang...nak cari pun peluang memang tipis nak jumpa balik...terus buat report polis je...

"Memang kurang ajar betul mereka tu...
da terdesak sangat ke sampai nak mencuri ni...!!"

Huh, orang lain berhempas pulas berusaha nak dapatkan...bukan RM6-7 harganya...RM6k-7k...lepas tu orang jenis macam ni senang je nak mencuri...tenteram ke hati tu kalau dok ambil harta bukan hak mereka...tahun lepas pernah jugak motor aq kena aim tapi salah target...kali ni cubaan nak curi pulak...dugaan awal tahun...tapi mujurlah tiada terjadi perkara yang tak diingini berlaku...cuma bahagian tempat kunci tu memang rosak la sebab kena umpil...adehhh...

**P.S - Double triple kan keselamatan kenderaan anda tak kira di mana saja anda berada...jenayah sekarang ni berlaku tak kira tempat...dan tanpa kita duga...pesanan ikhlas dari Ezad...

NOTA SKYTECH :

Kalau aq tak tergerak nak keluar petang semalam...mungkin tak sedar kejadian ni...mujurlah la aq kunci dengan baik...tapi memang rosak habis la tempat kunci tu kena umpil...cuma silapnya kenapa alarm motor aq tak berbunyi masa "MEREKA" buat kerja tu...haa, selalunya bila tersentuh sikit je motor aq tu confirm berbunyi dan satu rumah dengar...kalau tak confirm aq da ambil gambar dulu lepas tu sergah mereka...huhhh...


P.S - Terfikir macam mana aq nak pergi kerja esok...sebab hari Ahad 
susah nak cari kedai spare part motor yang buka...adehh...(~_~)

**Terima kasih kerana membaca entri Hampir Hilang

15 comments:

  1. haha kalau jumpe sape yg pedajal kau tu, kau kasi pengajaran sikit kat dia.. dh cukup2 lunyai baru kau hantar g balai.. hehehe

    ReplyDelete
  2. mmg kuwangjaq itu pencuri.. doa2 banyak2 supaya si pencuri tu insaf n terbukak hati dia untuk pulangkan balik.. huhu

    ReplyDelete
  3. dh xpasal2 kena keluar fulus betulkan tempat kunci tu. sabar ye ezad...

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum ezad....pencuri skg ni mmg x kira kat mana kita park dalam rumah pun masih boleh nak curi juga...:)

    ReplyDelete
  5. eeyaaaii..geram giler ..cian adik ezad..pandai tul la 'org2' tuh rembat..

    abg ngah mas prnh tzm nya hilang..
    abg long mas prnh kereta wiranya hilang.. sakit hti tul org jniz kaki rembat ni..resa nk sekeh2 lju!

    ReplyDelete
  6. mmg dasar pencuri ...moga mereka akan tertangkap juga akhirnya

    ReplyDelete
  7. fuh cedera moto hang. huhu
    tapi kesian adik. minggu lepas kawan sis dekat melaka moto besar kawasaki tu kena rembat pon parking depan rumah je, tak lama lepastu lesap. takpe, tuhan punya pembalasan lah dia kena hadap.

    ReplyDelete
  8. err nasib baik tak hilang. tp kesian kat adik Ezad tu. kunci semua benda kat motor tu nnt :D pasang mangga banyak2

    ReplyDelete
  9. Sakit hati melihat apa bila lubang kunci dirosakkan sebegini. :-(

    ReplyDelete
  10. salam kenal hehe..
    kat kampung mad pun sama ramai pencuri.. pecah rumah pun ada. hmm

    ReplyDelete
  11. sekarang makin menjadi2..takut pulk

    ReplyDelete
  12. aih, macam mana lah cara dia curi motor tu kan. dah lah ada orang dlm rumah tuu.

    lain kali pasang cctv je ezad. senang nak tangkap pencurinya. :D

    ReplyDelete
  13. zaman sekarang. tak tau nak cakap ape. huhu.

    ReplyDelete
  14. kalo lea pun dh sumpah seranah pencurik tu

    grrr~!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com