Friday, 25 January 2013

Terasa Rugi Bila Guna Postpaid

> Whats Up Guys...

Haa, bila cuti lama ni terasa malas pulak nak update blog...HAHA...chopp...abaikan semua tu...OK, straight to the point...hee...kalau nak dibandingkan prepaid dengan postpaid, rasanya ramai yang prefer guna prepaid daripada postpaid kan...sebab bila nak guna...hanya perlu topup je...tapi yang paling tak syok, bila diperlukan masa tu la kredit habis la, tamat tempoh la...kan...HAHA...standard la tu...untuk pengguna postpaid pula, pernah terasa rugi bila guna postpaid

RM5.90 penggunaan sebulan...nampak tak kerugiannya disitu? HAHA...

"YES...bagi aq ianya terasa rugi bila guna postpaid sebab tak pernah guna 
sampai hadnya tapi bayar tetap macam biasa...HAHA"

Haa, had maksimum penggunaan sebulan RM50...tapi hanya guna 5% je...memang terasa rugi bila tak guna la...lepas ni kena gunakan secara maksimum la nampaknya...lagi jimat kalau guna prepaid...tapi yang peliknya bila guna prepaid cepat je habis bila topup...RM30 sebulan macam tak cukup je rasanya...HAHA...


NOTA SKYTECH :

Sebenarnya bukan nak guna sangat postpaid ni...masalahnya prepaid tiada micro sim...boleh je nak potong mini sim biasa jadi micro sim tapi takut tersilap potong je...langsung tak boleh guna nanti...tu yang terpaksa juga transfer prepaid ke postpaid...nak tukar prepaid balik boleh tak ? HAHA...

**Terima kasih kerana membaca entri Terasa Rugi Bila Guna Postpaid

23 comments:

  1. ni untuk ape ea? tablet ke postpaid semua tu??

    ReplyDelete
  2. Postpaid ni sesuai untuk orang bercintan . haha >.< but i prefer prepaid lah . walau selalu die buat surprise habis tetibe . tetap simpan spare topup untuk emergency . nak awesome lagi . TM line pakai wireless phone . cas pepenuh . bawak lah keluar >.< hahaha . jemput singgah entri hari ni http://innallahmaana.blogspot.com/2013/01/dilema-ubat.html

    ReplyDelete
  3. Postpaid lg jimat...cost call per minute murah sikit

    ReplyDelete
  4. prepaid lebih jimat untuk sms dan call kalau guna active 10. postpaid panggilan lebih murah, tapi tu la.. kalau tak guna rugi. pukulrata, pakai la dua-dua pun sama je.

    ReplyDelete
  5. dah-dah,yuk pakai prepaid :P

    ReplyDelete
  6. hahaa tu tuk orng bz call terutama yang dah bekerja.. ko dah keje? hahaha sindiran tuk orang yang baru melangkah ke alam pekerjaan.. :P

    ReplyDelete
  7. as salam... cik azue datang vertandang...by the way..dtg ni nak menjemput tuan umah join my GA..meh la..semoga ukhwah berpanjangan..
    http://kuazue.blogspot.com/2013/01/kome-nak-tak-my-2013-1-give-away.html?m=1

    ReplyDelete
  8. p.s thanks kerna kesudian join last gift dari Perlis.. keep up to date dengan entry tu ye.. mana tau tersenarai top5 :)

    ReplyDelete
  9. saya tak pernah lagi guna postpaid, sebab malas nak layan monthly dia. baik pakai prepaid, rilex, jer. huhu

    ReplyDelete
  10. x brni nak pkai postpaid..
    hahahha

    prepaid je la stakat nih..

    ReplyDelete
  11. ezad..termkan jnji manis si cstmer srvice ke?? hehee..shida dah kena dah..masa mula2 tukar postpaid ni kan..mcm2 dia ckp jimat dan lain2..bila guna xsmpai smggu dah rm30..itu bukan jimat lg dah..shida rm30 sebulan pkai..terus ptong pdhal baru 4hari pkai..nyesal pkai seyes!

    ni semua keje org maxis KL!

    ezad no lama blh je nk tukar prepaid..g kat maxis center..k

    ReplyDelete
  12. selagi x bekerja selagi tulah pakai prepaid huhu.

    ReplyDelete
  13. hihihi tak berbaloi ler..

    macam kes iras2 ..mas da xnk guna tel umah telekom..coz mas byar lgi pun pggunaan xsmpai rm20 pun..tpi caj bgai2 sewaa tel n tax..stiap bln paling koman rm50 :( waaaaaaa nak ptong xleh coz stramyx mas guna.adoyaii..

    aah bila guna topap de je lak xcukup kan..pelik2

    ReplyDelete
  14. untuk org yg suka bergayut bleh la guna postpaid..hehe

    ReplyDelete
  15. org kaye je gne postpaid ni..
    ahaha

    ReplyDelete
  16. pada den pulak penggunaan postpaid jauh lebih jimat dari prepaid...hehe

    ReplyDelete
  17. pada saya, postpaid sangat jimat dari prepaid. dan tak payah susah2 nak pergi kedai beli topup segala.

    ReplyDelete
  18. haha sikit gile kau guna wey. kau xreti call awek kau lelama ke? sikit no...

    ReplyDelete
  19. Sekarang bertukar kepada prepaid.. hehehe

    ReplyDelete
  20. baru2 ni ada register rebat hp 3g tu. nasib baik la umur saya ni sempat lagi register. sekarg dh pakai hp 3g prepaid. masalahnya bile lama tak topup, simkad kita akan dibatalkan .

    ReplyDelete
  21. haha..aku pn br ja tukar balik ke prepaid sbb kata2 palsu org maxis..aku pakai sebulan dalam rm15 ja pn, last2 dia pnya charge kedebuk kedebak last2 sampai RM50 lebih...tu yg wat aku hangin tu..last2 aku cal diorg wat komplen, upanya staf maxis yg bangang tu gi potong aku pnya Internet servis ngan mms semua..dahhh lansung x leh pakai..charge sampai camtu gak...tak kuang ajaqq ka nama dia..maxis ni nk kaut untung x agak2...last2 aku pi mnegamuk kat maxis centre..haaaa tukar blk ke prepaid, legaaaa....topup RM30 tahan sebulan..serik dengan postpaid...prepaid is the best! thanks.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com