Wednesday, 20 February 2013

Film Review : Flight

> Whats Up Guys...

Haa...rasanya macam da lama sangat tak buat review movie...nak buat review seminggu sekali tapi tak sempat...hee...dan kali ni review movie FLIGHT pulak yang bakal ditayangkan di pawagam di Malaysia mulai minggu ni...dapat tengok awal sebab dapat tengok premier screening...haa, sebelum terlupa nak buat review baik aq ready awal untuk review movie ni...we gonna roll it !

FLIGHT
> Sinopsis "Flight"

Airline captain William "Whip" Whitaker (Denzel Washington) awakens in his Orlando hotel room with flight attendant Katerina Márquez after a night of alcohol and very little sleep. After using cocaine to wake up, he boards SouthJet flight 227 to Atlanta. 
After Whip threads the plane through turbulence at takeoff, co-pilot Ken Evans flies the airplane while Whip discreetly mixes vodka in his orange juice and takes a nap. Whip is jolted awake just before their final descent and the aircraft goes into a steepdive as a result of an apparent catastrophic failure of control systems of the aircraft. With no other choice, Whip rolls the plane upside down to bring it out of the dive and maneuvers the plane right-side up just before crash-landing in a field. He loses consciousness upon impact.
Whip awakens in an Atlanta hospital with minor injuries. He is greeted by his old friend Charlie Anderson, who now represents the airline's pilots union. He tells Whip his heroism saved 96 of 102 people on board. A National Transportation Safety Board (NTSB) official informs him Katerina was among those killed, and that Evans has been put into a coma.

"No one could land that plane like I did.."



#MyReview "Flight" :

  • Sebuah filem arahan Robert Zemeckis yang mengisahkan tentang kemalangan membabitkan kapal terbang akibat kerosakan di bahagian ekor kapal terbang lakonan Denzel Washington (Captain William "Whip" Whitaker), Kelly Reilly (Nicole Maggen), Bruce Greenwood (Charlie Anderson), John Goodman (Harling Mays), Tamara Tunie (Margaret Thomason), Nadine Velazquez (Katerina "Trina" Marquez), Brian Geragthy (Co-pilot Ken Evans)
  • Pernah naik kapal terbang masa cuaca buruk ? Bila tengok pada permulaan movie ni pun da terasa macam kita betul-betul ada dalam flight tu...
  • Watak kapten yang memang cool je...kapal terbang nak terhempas dari aras 30,000 kaki pun boleh buat relaks lagi...bila kapal terbang semakin menjunam, tetiba datang idea gila dia..."we gonna roll it !" Kapal terbang terbalik di udara...style kot...tapi bayangkan la kalau kita ada dalam situasi macam tu...serius tak style beb...

  • Nak tahu macam mana kapal terbang yang terbalik tu mendarat ? Kena layan la movie ni nanti di pawagam...hee...
  • Part bila kapten Whip bertemu Nicole dan seorang pesakit kanser kat tangga hospital tu best...HAHA...
  • Apakah punca sebenar kapal terbang tu tetiba hilang kawalan? Adakah kerana kecuaian kapten ataupun kerosakan teknikal...adakah Kapten Whip akan terus dipersalahkan kerana telah menyebabkan 6 orang terbunuh walaupun dapat mendaratkan kapal terbang tersebut ?

  • Selepas melalui berbagai siasatan untuk mengetahui punca sebenar kemalangan tersebut...adakah Kapten Whip akan bercakap secara berterus terang tentang keadaan sebenarnya semasa mengendalikan kapal terbang tersebut...dan bagaimana agaknya pengakhiran movie ni ?

Rating : 8/10 (Movie ni boleh tahan jugak la...fobia pulak nak naik flight...huhu)

Thanks Nuffnang and United International Pictures for the Premier Screening : FLIGHT

P.S - Banyak pulak movie best bakal menyusul lepas ni di pawagam seperti G.I Joe : Retaliation, Fast & Furious 6, Iron Man 3...pergghhh...(,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Film Review : Flight

24 comments:

  1. Boleh main rolling2 in the air ye?

    ReplyDelete
  2. @Izzat Eshak : hanya pilot je yg paham benda ni rasanya...nk kurangkan kelajuan drpd terus menjunam..

    ReplyDelete
  3. aku rasa aku leh trauma kot kalau terselamat..

    ReplyDelete
  4. @MK Kimi : tak dpt nk bayangkan kalau ada dlm situasi mcm dlm movie ni...huuuhh

    ReplyDelete
  5. akak suka pelakon ni..tapi nama tak tahu..filem yang dia belakon mesti best.

    ReplyDelete
  6. macam seronok lah pulak cerita ni.

    kalau diri sendiri yg berada dalam kapal trebang tuu, aih, komfem trauma habis.

    ReplyDelete
  7. peh gua dahlah memang tak pernah naik kapal terbang, lagi bikin cuak ahaha

    ReplyDelete
  8. pergh!mmg best la .. rsa nk tgok gak .. uhuhu tp xde kwn la plak .. incoming movies pn sumer best .. mmg dnantikan gak .. adeh, nk tgok!nk tgok! :)

    ReplyDelete
  9. Mcm best je..kalau ada masa nk g tengok juga nanti :)

    ReplyDelete
  10. linuup filem2 tahun ni tak mengecewakan..

    tapi tuk filem ni ak skip la..

    ReplyDelete
  11. @Muhammad Saiazuan Norhalik : tu la...tahun ni mmg byk movie2 best akan keluar...huhu~

    ReplyDelete
  12. eh? xnampak pun lt premiere semalam... huu... fobia kejap nk naik flight lepas tengok cerita ni. hihi....

    ReplyDelete
  13. @deq noor : da ramai2 mmg tak perasan la kan DN...hee...tu la kan...movie ni mmg buat org fobia nak naik flight...hee~

    ReplyDelete
  14. kenapa aku tak dapat tiket? haaaaaaaaa

    ReplyDelete
  15. best2.. ara suka cite mcm ni. hehe

    ReplyDelete
  16. Tak tengok pon lagi. bini aku kureng cter2 camni. hehehe

    ReplyDelete
  17. Akak pun ade malam tu ngan DN.. Mula2 jer best tapi bile dah akhir2 tu mcm boring sikit..

    ReplyDelete
  18. oh my god....ngerinya....takut la nak naik kapal terbang nanti huhu....

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum ezad...menarik ke cite ni...:)

    ReplyDelete
  20. peh xsabar aku nk tunggu iron man 3..

    ReplyDelete
  21. mcm best je ni..suka tgk cter flight2 ni..nmpk real...boleh rse debaran tu

    ReplyDelete
  22. wooowww... baca review pon dah cukup menarik!!

    ReplyDelete
  23. oits cam best je cite ni..hari tu tengok die hard je

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com