Friday, 22 March 2013

Film Review : Olympus Has Fallen

> Whats Up Guys...

Haa, rasanya macam da lama sangat tak buat review movie ni...kali terakhir review pun movie FLIGHT sebulan yang lepas...bukannya apa...bila kita expect terlalu tinggi yang movie tu best tapi bila da tengok...spoiled...tak segempak mana pun...pelakon da gempak...tapi ceritanya...malas nak cakap la movie apa kan...hee...nak buat review pun rasa macam tak berbaloi...

Sebelum tunggu movie G.I Joe : Retaliation keluar kat pawagam minggu depan...rasa macam nak layan satu movie ni...sepatutnya mula ditayangkan 22 Mac tapi sebab aq rasa tak sabar...berusaha cari jugak pawagam yang tayangkan awal movie ni...HAHA...dan aq da dapat rasakan dari awal lagi movie ni macam best saje...kali ni aq rasa movie Olympus Has Fallen ni memang da buat aq tak senang duduk kat dalam pawagam...best ke ? Layan review dulu sebelum putuskan nak tengok ke tak...hee...

Olympus Has Fallen

> Sinopsis "Olympus Has Fallen"


Former U.S. Army Ranger Mike Banning is now a Secret Service agent assigned to Presidential Detail. After a tragic accident, he is demoted and assigned to desk duty. When the White House (Secret Service Code: "Olympus") is captured by a terrorist mastermind from North Korean and the President is held hostage, Banning finds himself trapped within the building. 

As the national security team scrambles to respond, they are forced to rely on Banning's inside knowledge to help retake the White House, save the President, and avert an even bigger disaster. Can Mike Banning save the President ? To be continued.........

"Olympus Has Fallen..."



#MyReview "Olympus Has Fallen" :

  • Sebuah filem action-thriller yang diarahkan oleh Antoine Fuqua yang mengisahkan tentang serangan pengganas ke atas "Olympus" iaitu White House yang telah mengorbankan ramai nyawa pasukan keselamatan dan orang ramai lakonan Gerard Butler (Mike Banning), Aaron Eckhart (President Benjamin Asher), Morgan Freeman (Speaker Allan Trumbull), Angela Bassett (Lynne Jacobs), Dylan McDermott (Dave Forbes), Rick Yune (Kang Yeonsak)
  • Plot dan jalan penceritaannya daripada mula sehingga akhir memang best...tak bosan sangat...nak lelap sesaat pun tak boleh rasanya...aq yang tengok pun rasa berdebar ni...tapi movie ni rasanya tak sesuai untuk bawah 18...macam ganas sangat je...scene tembak menembak sana sini tu...heee
  • Siapa Mike Banning ni sebenarnya ? Dia merupakan salah seorang Secret Service agen yang menjaga keselamatan Presiden Asher sekeluarga...disebabkan satu insiden yang membabitkan satu kemalangan ketika dalam perjalanan ke satu majlis amal dan menyebabkan kematian isteri Presiden Ben Asher...Mike telah dipersalahkan dan dipindahkan ke bahagian pejabat...

Olympus under attack !!

  • Semasa satu perjumpaan Presiden Asher dengan Perdana Menteri Korea Selatan...Olympus telah diserang oleh pengganas dari Korea Utara dari arah udara dan darat...kenapa White House menjadi sasaran mereka ?
  • Hanya mengambil masa 13 minit sahaja "Olympus" sudah pun ditawan oleh pengganas...Presiden dan beberapa orangnya telah dijadikan tebusan...dan pasukan tentera sampai 15 minit selepas serangan tersebut....memang EPIC...ramai yang da terkorban baru nak sampai...huhu...

  • Siapakah sebenarnya Kang Yeonsak ni ? Kenapa dia sangat berdendam dengan Amerika Syarikat dan menggunakan mereka yang terlatih untuk lakukan misi menyerang White House...dan Kang telah memaksa mereka yang menyimpan code untuk mengaktifkan nuklear yang mampu musnahkan banyak nyawa di seluruh dunia...
  • Kang takut dengan kehadiran Mike Banning...nak tahu kenapa ? Kalau nak tahu kena la layan movie ni...serius...memang gila la watak Mike Banning ni...sangat cekap hapuskan one by one pengganas dalam White House tu walaupun berseorangan...muka selamba je...HAHA...
  • Mampukah Mike Banning menghapuskan semua pengganas yang menyerang "Olympus" sekaligus nyahaktifkan code yang telah diaktifkan oleh Kang tu ?

Mike Banning

Rating : 8.5/10 (Serius...movie ni lagi best dari movie Snitch lakonan The Rock tu...memang terbaik kot movie ni ! Tak rugi nak tontonya di pawagam)


P.S - Lepas ni movie G.I Joe : Retaliation pulak menyusul...perghh...
Haa, da tak sabar da ni...HAHA...(,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Film Review : Olympus Has Fallen

16 comments:

  1. dah lama tak tengok movie T_T

    ReplyDelete
  2. akak makin suka pulak tengok citer aksi2 nih..tapi kalau babak sembang banyak boring la..heheh

    ReplyDelete
  3. snitch pun gua tk tgk lg.. tgu ctr gi joe or man of steel je kot..xde wit~ hohoo

    ReplyDelete
  4. Cerita aksi tentu banyak adengan letupan.

    ReplyDelete
  5. boleh g tonton ni.. Tq dik untuk review tu.. :)

    ReplyDelete
  6. Boleh tahan jugak lepas baca review =)

    ReplyDelete
  7. Salam..1st time singgah sini :)
    wahh..macam best, kena tengok nie.

    ReplyDelete
  8. masa yg time eksiden awl2 tu aku xnpk kereta tu terlanggar ape.tibe2 jer kereta terhentak n eksiden.pasti kereta tu jatuh gaung n 1 lady mati...

    ReplyDelete
  9. macam best jer...nak kene tonton nih...:)

    ReplyDelete
  10. film thriller/action yang dinanti. Mesti bagus ni. Harus ke pawagam laju2 ni. Thanks for the review :-)

    ReplyDelete
  11. scene tembak2 tu ada berkecai tak???takleh nak bawak mak buyung tengok citer gini.hehehe

    ReplyDelete
  12. tengok pada review tu macam best je citer ni...

    ReplyDelete
  13. kita tgk haritu mmg cerita ni best,serius.

    ReplyDelete
  14. hari tu nak tengok cerita ni, tapi waktu pulak tak kena masa tuu. terpaksa tengok cerita lain daa. huhuu

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com