Tuesday, 9 April 2013

WeChat Party 2013

> Whats Up Guys...

Haa, pernah dengar pasal WeChat sebelum ni tak ? WeChat ni merupakan satu aplikasi terbaru bagi pengguna iPhone, Android, Windows Phone, Blackberry dan Nokia (Symbian) yang boleh dimuat turun secara PERCUMA untuk kita berhubung dengan sesiapa saja tak kira tempat dan masa...dan yang paling penting sekali mesti la kena ada line internet, pelan data ataupun Wi-Fi...


Beberapa hari yang lepas iaitu pada 2 April 2013 yang lepas aq telah dijemput bersama beberapa rakan blogger yang lain untuk menghadiri WeChat Party 2013 di Neverland, Kuala Lumpur...Jom layan betapa meriahnya event WeChat ni...hee...


Rasanya mungkin aq banyak terlepas moment yang menarik masa event ni berlangsung hari tu disebabkan aq tiba terlewat sedikit kat event tu...tapi yang penting tetap hadir sebab da dijemput...perkara pertama bila da sampai tu cari port blogger yang join event ni melepak...dan masa sampai tu Awi Rafael tengah perform...layan je la...

Selain daripada tu, pelbagai game dan lucky draw telah diadakan...dan yang paling bertuah tu bila ada yang dapat iPad percuma...perghhh ! Ada juga dalam kalangan blogger yang memenagi hadiah lucky draw tu...memang bertuah la...aq ? Memang tak dapat la...hee...tapi memang tersangat meriah la event ni...

Picture credit to : www.yanayassin.com

WeChat ni mungkin masih baru lagi di Malaysia tapi memang mendapat respon yang positif daripada para pengguna aplikasi ni kerana dengan aplikasi WeChat ni kita boleh Voice Chat, Video Call dan Group Chat...selain itu, boleh juga berkongsi gambar dan macam-macam lagi la...dan ianya PERCUMA ok...yess !! PERCUMA...download saja...buat masa ni aq belum lagi tahap pengguna tegar WeChat ni...mungkin satu hari nanti agaknya...Jom WeChat !!

Jangan lupa add duta WeChat Malaysia ni...hee


"THE NEW WAY TO CONNECT..."

Untuk info lebih lanjut, boleh la klik ke : 



P.S - Jom WeChat !! The New Way To Connect...ID WeChat : ezadskytech


**Terima kasih kerana membaca entri WeChat Party 2013

22 comments:

  1. untong r femess.. ramai orng ajak pi party..lalalala :P

    ReplyDelete
  2. ezad! sori malam tu dkna tak cam langsung ezad! huhuuu.. hati tertanya-tanya sape dia nie..sape dia nie..tapi dkna lak tak tegur :(

    Sori tak sembang pon :P
    Next time jumpa silalah tegur yea heheee

    ReplyDelete
  3. @Muhammad Saiazuan Norhalik : femess..please la...pandai2 je zuan...huhu~

    ReplyDelete
  4. @Dkna Abza : first time jumpa..biasa la..kat blog kan jarang tempek muka..mmg kalau first time jumpa mesti takkan cam punya...hee...:D

    ReplyDelete
  5. rasanya we chat akan jadi kegilaan bg pengguna smartphone selain dari watsapp and insta...

    ReplyDelete
  6. hohoho phone cap lipas je -_-

    ReplyDelete
  7. mesti best kan.. fyna tak wechat nih.. hehehehe.

    ReplyDelete
  8. macam nearik event ni

    http://www.suterablogger.com

    ReplyDelete
  9. kena ada internet ye nak guna dia..dulu akak ada instal tapi sebab masa tu tak ramai yang guna akak uninstall la...

    tak teroka habis pun lagi weechat ni..

    ReplyDelete
  10. Memang happening jugak kan dengan makanan event nie....hahahaha....gua minum sampai kembung... dan sila add hazmanfadzil DALAM CONTACT WeChat yea

    ReplyDelete
  11. dulu sblm lisa & sam jd duta, x brapa nk tgk pun we chat ni, install ja..lps ja lisa & sam jd duta, haaaa trus hadap we chat ehehe..jgn lupa ad sy :P

    ReplyDelete
  12. Salam kenal dari jiran , wah menarik kalau ada event seperti we chat

    ReplyDelete
  13. bro framestone ada gak dekat sana kan?

    ReplyDelete
  14. wah.. meriah party ni bro..hehe

    ReplyDelete
  15. rasa macam nak pindah KL balik. banyak betul event blogger. jeles2

    ReplyDelete
  16. Alternatif chatting apps dengan WeChat.

    ReplyDelete
  17. semalam baru den upload we chat, best juga...:)

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum ezad...skg semuanya gunakan Wechat ni..mama jer masih belum pun sekali menggunakannya...;)

    ReplyDelete
  19. aku baru download minggu lepas.hehehe..tak tau lak ada parti ni.hmmm

    ReplyDelete
  20. siap ade party bagai..bile la aku nak pakai wechat nih?huhu

    ReplyDelete
  21. wah meriahnyer.. ramai blogger yg akak kenal ade kat sana.. ;)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com