Tuesday, 28 May 2013

Aiskrim Atok Selayang Baru

> Whats Up Guys...

Haa, buat pertama kalinya dalam sejarah sejak mula berkerja ni, baru ni la first time dapat balik awal...baru pukul 5 lebih aq da terpacak kat rumah...HAHA...kebetulan aq ada submit drawing kat TM Taman Seri Gombak, memang da sangat dekat dengan area rumah aq...ingatkan lama la dalam TM tu kan...rupanya kejap je da settle..."Nak balik office ke tak ye?" Haa, baik balik rumah terus kan...hee...

Bila da sampai awal kat rumah ni...teringat pulak hari ni ada pasar malam...cuaca panas macam ni macam best kalau dapat pekena Aiskrim Atok Selayang Baru...rasanya da berbelas tahun Atok ni berniaga aiskrim sejak aq di sekolah rendah rasanya dalam tahun 1998...

Aiskrim Atok
Aiskrim Atok Selayang Baru

Sampai sekarang ni aq masih menjadi peminat tegar aiskrim atok ni...walaupun da berbelas tahun lamanya...dari segi rasa, kuantiti, tekstur...tetap masih sama macam dulu...tak berubah...cuma harga saja la yang berubah sikit...dulu aq beli RM1 saja rasanya...lepas tu naik jadi RM1.20...dan sekarang ni baru RM1.50...

Harga pun memang tak banyak berubah walaupun da lebih 15 tahun Atok ni berniaga...sebab tu ramai yang suka beli...termasuk la aq...dulu masa sekolah rendah...setiap hari Selasa mesti aq akan terjah ke pasar malam Selayang Baru semata-mata untuk beli aiskrim atok ni...setiap suapan tu memang layan...perghhh...biasanya satu cup tu tak cukup...hee...


NOTA SKYTECH :

Haa, mereka yang duduk di area Selayang Baru mesti tahu lokasi Aiskrim Atok ni kat mana kan...hee...layan beb...mujurlah aq tak minat sangat makan aiskrim mahal ni...nak beli Baskin Robbins setiapa minggu rabak la kan...HAHA...(,^^)

**Terima kasih kerana membaca entri Aiskrim Atok Selayang Baru

19 comments:

  1. ye la..aiskrim murah yang biasa2 tu lebih nostalgia dia punya rasa..kan?

    ReplyDelete
  2. aiskrim mahal tu harganya dah boleh beli 4 aiskrim atok ni kan. lagi kenyannggg. hehehe


    murah rezeki atok tuu. :)

    ReplyDelete
  3. @diana : betul tu kak...lain macam penangannya tu..feeling bila makan :D

    ReplyDelete
  4. @ct kektus : lebih dari 4 rasanya boleh beli...hee :D

    ReplyDelete
  5. Fuh,... Tengok pun dah leleh -_-

    ReplyDelete
  6. harga seringgit setengah tu tetap berbaloi rasanya

    ReplyDelete
  7. Eh, aku pun g pasar malam tu gak pekena askrim atok tu tadi, mmg ramai org beli kat atok tu, mmg sedap...

    ReplyDelete
  8. Pos kan boleh? macma sedap je...hehehe...

    ReplyDelete
  9. wah terbaiklah.nanti kalau lalu area tu nak jugaklah try.

    ReplyDelete
  10. @Rozuan Ismail : tak mahal sgt..berbaloi la..tapi sekali da rasa...mesti nak beli lagi..hee~

    ReplyDelete
  11. @Budak Nakal : mmg sedap kan..aq da bertahun2 da jadi pelanggan tetap..hee...

    ReplyDelete
  12. kat sini pun ada..tapi bukan atok punya..tapi macha..hehe.. sedap jga

    ReplyDelete
  13. waaahhh... mesti sedap kan..? atok tu namanya siapa?

    ReplyDelete
  14. @KiD : sedap kot...hee...da lama beli kat atok ni...tak teringat langsung nak tanya nama...hee :D

    ReplyDelete
  15. Wah, mesty sedap je makan aiskrim tu kan?

    Musim panas kat tanah arab nie memang selalu jugak makan aiskrim.

    ReplyDelete
  16. adoiii terliur lagi baca entry macam ni,.cpt la masa berbuka..cptla..hihi

    xpe 1.50 still okey coz brg dah bnyk naik hrga..lgipun1.50 msih dikira murah.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com