Friday, 24 May 2013

Film Review : Fast and Furious 6

> Whats Up Guys...

Fast and Furious 6...memang da lama sangat aq menunggu movie keluar kat pawagam sejak movie Fast 5 dulu...sebab ending Fast 5 tu menjadi tanda tanya sama ada Letty masih hidup ataupun tidak...dan macam kebiasaannya, aq akan cuba cari pawagam yang tayang awal movie ni...akhirnya, jumpa jugak...TGV Kepong menjadi tempat aq layan movie ni sehari lebih awal daripada tarikh tayangan di semua pawagam...

Fast and Furious 6
Fast & Furious 6

> Sinopsis "Fast & Furious 6"

Following their successful Rio heist, Dominic Toretto and his crew of professional criminals have retired around the world: Dominic lives with Elena; his sister Mia and Brian O'Conner have had a son, Jack; Gisele and Han have moved to Tokyo and Roman and Tej live in luxury.

Diplomatic Security Service (DSS) agent Luke Hobbs and his partner Riley investigate the destruction of a Russian military convoy, believing former British Special Forces soldier Owen Shaw and his crew are responsible. Hobbs tracks down Dominic and requests his help in bringing Shaw down; Dominic agrees when Hobbs presents him with a photo of Dominic's former girlfriend Letty Ortiz, whom he thought was dead. Dominic gathers his crew together and they accept the mission in exchange for full amnesty for their past crimes, which will allow them to return home to the United States; Mia and Elena remain with Jack.
Selanjutnya di >> Sinopsis Fast & Furious 6

"Vroooommmmmm..."


#MyReview "Fast & Furious 6"

  • Filem lakonan Van Diesel (Dominic Torreto), Paul Walker (Brian O'Conner), Dwayne Johnson (Luke Hobbs) dan para pelakon yang lain sememangnya terbaik dan tidak mengecewakan...watak Tyrese Gibson (Roman Pearce) dalam movie kali memang agak sengal...HAHA...
  • Plot dan jalan cerita dari mula sehingga habis memang sangat best...penuh dengan aksi...dan ada aksi yang korang boleh ternganga kejap...WOW !! Tak berkelip selama 130 minit dalam pawagam...hee...
  • Siapa Owen Shaw ni ? Berani dia buat hal sampai Hobbs pun sampai perlu rekrut team Dom untuk settlekan mision ni...adakah Dom akan terima pelawaan Hobbs ? Kenapa Dom setuju nak sertai misi tu...? Dan apakah janji Hobbs untuk team Dom ?


  • Scene team Owen Shaw hijack kereta kebal tu memang giler la...habis semua kereta kat highway tu ke langgar...dan sangat terkejut dengan aksi Dom menyelamatkan Letty yang tercampak daripada kereta kebal tu...WOW !! Nak tahu...? Kena tengok kat pawagam la...
  • Bunyi deruman enjin kereta yang boleh menggegarkan jiwa...scene kejar-mengejar dengan team Shaw yang melibatkan kereta memang hebat...tak dapat dinafikan lagi...ada satu kereta yang team Shaw gunakan tu...terbaik la..nampak saja macam besi buruk...tapi pergghhh....

  • Ada pengkhianat dalam team Hobbs ? Siapa agaknya...
  • Kenapa Shaw nak sangat cip komputer yang bernilai berbillion dolar tu ? Aksi semasa team Hobbs dan Dom mengejar kapal terbang kargo untuk menangkap Shaw tu memang mendebarkan...sempat ke mereka menghentikan Shaw...salah seorang team Dom terkorban semasa bergelut dengan salah seorang team Shaw...
  • Kapal terbang kargo terbakar dan terhempas...Dom, Hobbs, Letty dan Shaw masih ada dalam kapal terbang sebelum terhempas...siapa yang akan terselamat ?

Rating : 5 out of 5 (Serius...superb...memang layan giler la movie ni...sequel terbaik setakat ni...memang tak rugi la tengok awal Rabu lepas...dan lagi satu, jangan keluar awal bila da habis...lepas credit ada sedikit teaser untuk Fast 7 di akhir movie ni...TOKYO!)


**Terima kasih kerana membaca entri Film Review : Fast and Furious 6

21 comments:

  1. haihhhhhhhhhhhhhhh,semua cerita pasal wayang ni,bulan ni saja banyak movie yg awesomeeeeeeeeeeeee! bestnyaaaaaaaaaaaaa...

    ReplyDelete
  2. @Mek Onie : movie ni confirm box office...kena la tengok awal kan..hee...lepas ni mcm byk lagi movie2 best..:D

    ReplyDelete
  3. Hari ni tak sempat tgk. Mungkin lain kali. Rasanya ada team Dom yg mati kan, kalau tak silap

    ReplyDelete
  4. laju giler citer ni, sedar2 dah habis hans kena langgar dah tu terbakar hahaha, overal mmg best xsabar nak tunggu fast 7 pulak

    ReplyDelete
  5. ni yg buatkan tak sabar nak p tengok ni. :D

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum ezad...best2 la...;)

    ReplyDelete
  7. Star trek blom tgk lagi dah kuar fast & furious 6...

    ReplyDelete
  8. Link download tak de ker... Hahahahaha...

    ReplyDelete
  9. memang suprise betul yang last ending..rupanya akan muncul F&F 7 :)

    ReplyDelete
  10. wah..5 tu..hari tu akak baca kat mana entah katanya tak best..mungkin dia lebih suka tengok filem farid kamil dan lisa surihani..hehehe

    ReplyDelete
  11. @Izzuddin Fauzi : sorry..takde link download...haha~

    ReplyDelete
  12. @Dkna Abza : mesti la ada sambungan lagi kan...tak sabar nak tunggu Fast 7..:D

    ReplyDelete
  13. Rata-rata beri komen yang positif untuk filem ini.

    ReplyDelete
  14. Review yang menarik.. Sangat berpuas hati tegok filem Fast & furious 6.. dan x sabar rasanya nak tunggu sequel dia yang menampilkan Jason Statham.. :D
    Baca review saya juga : http://syncronizeq.blogspot.com/2013/05/film-review-fast-furious-6.html

    ReplyDelete
  15. huwaa mya xsempat tgk lg

    ReplyDelete
  16. ramai kata best tp belum berkesempatan lg nk jenguk mana2 cinema...haishhh

    ReplyDelete
  17. ahhaaaaa... superb!! lepas ni kena layan kat GOLD CLASS pulak.. :)

    ReplyDelete
  18. yes! terbaik la ..

    tak sabar nak tengok ni..de lak yg belot n mati..alorhhh -_-

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com