Tuesday, 10 September 2013

Bila Internet Dan WiFi Disekat

> Whats Up Guys...

Haa, selalunya bila time lunch hour...aku lebih suka lepak dalam office...lagi setengah jam nak habis masa rehat tu baru la aku turun pergi makan kejap...tu pun kalau lapar la...hee...masa lunch hour tu je la ada masa terluang nak layan blog, blogwalking ke...layan FB ke...tapi semalam Bila Internet Dan WiFi Disekat kat office...memang boleh buat aku mati kutu kejap...blog pun tak boleh nak akses...cuma Gmail dan Youtube je boleh akses...cuba akses guna phone sama..."Access Denied"...cehhh....

Internet Dan Wifi Disekat Di Pejabat
Ini tidak adil ! HAHA

Haa, mujurlah benda ni sementara je...hari ni da ok...sebab ramai yang tak puas hati bila internet dan WiFi disekat semalam...rasa macam ada yang tak kena je...office pun sunyi je semalam sebab radio online tak boleh nak akses...HAHA...aku pun tak tahu kenapa perlu sekat internet dan wifi? Bukannya online masa office hour pun...huhu...

Tapi aku ok je...sebab data plan kan ada tapi online guna phone ni tak berapa feeling sangat...nak menaip entri kat blog pun agak mencabar bagi aku sebab da pernah cuba dulu...sebab aku ni kurang penyabar sikit...HAHA...


NOTA SKYTECH :

Haa, bagi yang suka melepak kat dalam office masa lunch hour mesti rasa mati kutu tak tahu nak buat apa kan bila internet dan wifi disekat ni...melainkan ada something yang boleh dibaca untuk menghilangkan bosan sementara menunggu masa lunch hour habis...HAHA

**Terima kasih kerana membaca entri Bila Internet Dan WiFi Disekat

21 comments:

  1. Pakai data plan je lah bro.. tethering sendiri. Hihihi

    ReplyDelete
  2. hahahaha ni CMD je dah boleh.. hehe

    ReplyDelete
  3. pakai data plan kat tab la..besar sikit dari phone kan..tapi dah ok dah tu bagus la..boleh la hilang2 gian nak beblog tu..heheheh

    ReplyDelete
  4. @KiD : memang guna data plan pun...bila terjadi macam ni ataupun tak boleh nak connect wifi baru guna...hee...

    Update guna phone...leceh jugak ye..haha

    ReplyDelete
  5. @Irwan Alessa : haha
    ..da normal balik pun...CMD? Bab "bahasa komputer" ni aq lemah sikit...haha

    ReplyDelete
  6. @diana : tu la kak...guna tab mudah sikit sebab skrin besar...tab memang ada...tapi kat rumah la...memang tak bawa pergi office...sebab berat...hee

    ReplyDelete
  7. try la guna proxy. hehe. mana tau kot2 boleh masuk. hehe

    ReplyDelete
  8. @Luqeem™ : da ok da pun...aq ingatkan permanent la benda ni...mujur la sehari je...huhu

    ReplyDelete
  9. @Izzuddin Fauzi : err...tak la bro..UTM tu Unified threat management...:D

    ReplyDelete
  10. kalau betul2 kena block tu pindah tempat keje! hahaha

    ReplyDelete
  11. @Izzat Eshak : haha..kecewa jugak bila Internet kena blocked kat ofis semalam..tapi takde la fikir sampai nak pindah kerja kat tempat lain hanya sebab ni..kihkih

    ReplyDelete
  12. aku pakai data plan ja.. wifi sini, ada tp slow.. haha

    ReplyDelete
  13. lama2 nnt biasala menaip blog entri guna phone tu..

    ReplyDelete
  14. menyebabkan pekerja mengular ke tempat lain ni

    ReplyDelete
  15. @Zul Fattah : haha...wifi ni kadang2 laju...kadang2 slow...haha

    ReplyDelete
  16. @QueeN TerataI : tu la sis...masih belum biasakan diri nak menaip entri kat phone...hee

    ReplyDelete
  17. @Mustaffa Yasin : entah la...tak jugak...sekarang ni semua guna phone canggih2...data plan kan ada...hee

    ReplyDelete
  18. Harus ada data pelan jalur lebar sendiri.

    ReplyDelete
  19. shida ok jer type guna s3 tp agak lembab sbb line huhuu..

    ReplyDelete
  20. @Shida Radzuan : tak biasa sangat menaip guna s3 ni shida...kalau setakat nak ubah sikit2 ayat kat dalam entri tu kalau ada yang tak betul boleh la...hee

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com