Sunday, 29 September 2013

Masih Seperti Baru

> Whats Up Guys...

Masih Seperti Baru...haa, baru teringat hari ni sudah genap setahun aku beli Samsung Galaxy S3 ni tapi masih nampak macam baru beli...walaupun Samsung da keluarkan beberapa model baru seperti Samsung Galaxy S4 dan yang terbaru Samsung Note 3...sampai ke hari ini aku masih setia lagi dengan S3 ni sebab tiada alasan yang kukuh nak beli phone baru...HAHA...

Samsung Galaxy S3 Masih Seperti Baru

Haa, kebiasaannya kalau phone yang sudah dibeli setahun yang lepas, mesti kondisinya takkan sama macam masa awal beli dulu kan...sana sini bercalar tapi sampai sekarang ni S3 aku tiada bercalar walaupun sedikit pun...jatuh pun tak pernah...kondisinya pun masih lagi tip top, smooth...dan yang paling penting sekali bateri masih dalam keadaan ok...sepenuh hati aku menjaganya...cewahhh....HAHA

Percaya tak aku langsung tak pernah gunakan powerbank untuk S3 aku ni ? Bateri pun masih tahan lama lagi...sehari suntuk guna pun tak habis bateri ni...nak beli powerbank pun macam tak perlu...hee...kalau nak maintain bateri phone dalam keadaan baik...paling kurang pun sebulan sekali kena buat "Healthy Charging", charge phone bila bateri bawah 20% dan biarkan sampai full charge...


NOTA SKYTECH :

Haa, dengar cerita Samsung Galaxy S3 dan Samsung Galaxy S4 boleh terus upgrade ke Android 4.3 Jelly Bean bulan Oktober nanti ? Adakah ianya betul ataupun hanya rumour je ni...huhu

**Terima kasih kerana membaca entri Masih Seperti Baru

22 comments:

  1. Selamat ulang tahun buat hpnya..haha
    janggal plak ucap kat hp ni..haha, tgk memang macam baru beli je. kotak pun cantik lagi.

    ReplyDelete
  2. Akak punya galaxcy tab pun cukup setahun..bulan ni..semuanya masih elok..boleh online 5,6 jam bateri nya..tapi akak tengah intai2 galaxcy note yang baru..untuk suami.hujung bulan ni harijadi dia..heheh

    ReplyDelete
  3. @Bahrain : phone pun sambut ulangtahun jugak kan...HAHA...tolak kat kedai pun rasanya dorang tak percaya da setahun guna tapi masih elok lagi...siap kotak lagi tu..hee

    ReplyDelete
  4. ngaaa apa rahsianya bateri tahan lama?? hoho

    ade guna battery saver tak??

    ReplyDelete
  5. @diana : tengok jugak siapa penggunanya kan...hee...kalau orang tu jenis cermat dan jaga barangnya...memang da pakai setahun pun masih elok lagi kak...

    wahh...note 3 tu..sy pun berkenan dengan note 3 tapi masalahnya sy takde alasan kukuh nak beli phone baru kak..hee

    ReplyDelete
  6. wah, S3. kite hp 3310 je. hehe :P

    ReplyDelete
  7. @tomatokering :) : battery saver baru je pun guna bulan akhir bulan 7 tahun ni...sebelum ni tak guna pun battery tapi bateri masih boleh tahan...

    lagi satu kat dalam entri tu kan ada tipsnya..hee

    ReplyDelete
  8. @^^eKaTiKaH^^ : 3310 legend tu...jatuh banyak kali pun masih ok...cer kalau phone canggih2 sekarang ni...kalau tak calar...skrin tak retak...ataupun sekali da jatuh mula la jadi tak betul da...huhu

    ReplyDelete
  9. wahhh terbaiklah hehee..shida pon sama dah setahun masuk raya haji tahun ni hehee :)

    xsgka lah ezad rembat wane meroon tu hehee cntik :)

    ReplyDelete
  10. @Shida Radzuan : hee...da beli kena la jaga elok2 kan...walaupun da setahun tapi biarlah nampak macam masa mula2 beli dulu kan shida...:D

    sebenarnya pada mulanya ezad tak nak ambil warna garnet red ni sebab bila tengok kat dalam surat khabar macam buruk je kaler tu..tapi bila nak beli dan tengok depan2, terus tertarik dengan warna tu...tu yang pilih kaler tu..hee

    ReplyDelete
  11. Kalau ok lagi, better pakai jer lah kan? Lagipun handphone better guna utk bercakap shj. Kalau nak bermedia sosial, maybe tambah sikit kos beli Tablet. Sengsara taip pakai handphone terutama yg jari besar mcm kawe.

    ReplyDelete
  12. @Dulu Lain Sekarang Lain : kalau ada tablet baru rasa puas sikit...sebab skrin pun besar..huhu

    ReplyDelete
  13. Wah macam baru....pemiliknya mesti bagus ni sebab jaga dengan cermat

    ReplyDelete
  14. terbaiklah bro jaga hp, bab calar ni susah sikit nak jaga.

    ReplyDelete
  15. @adik ensem : bila da beli dengan hasil titik peluh sendiri..kita akan berusaha untuk menjaganya sebaik mungkin..:D

    ReplyDelete
  16. @Denaihati : selalunya memang masalah calar ni masalah utama kan Tuan Denaihati...sy sangat teliti bab jaga phone ni...kalau boleh biar nampak baru walaupun da bertahun2 guna :D

    ReplyDelete
  17. bateri tahan lama, ke sebab tak on 3g?

    ReplyDelete
  18. @Azri Othman : 3G memang jarang on...tapi wifi ataupun data memang sentiasa on...:)

    ReplyDelete
  19. Happy 1st birthday for your baby S3! Kena turn off telefon ke waktu nak charge phone below 20% tu?

    ReplyDelete
  20. @Nisa : kebiasaannya memang sy tak off fon tapi masa tengah charge tu tak usik langsung la phone sampai bateri 100%...bila da fully charged tu cabut charger dari soket tapi charger jangan terus cabut daripada phone dulu...biarkan dalam beberapa minit baru cabut..hee

    ReplyDelete
  21. uh samalah dengan BBL dah setahun gak pakai s advance. sekarang ni beli telefon baru ganti telefon lama asyik kong bateri hehe

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com