Thursday, 26 September 2013

Perancangan Merehatkan Diri Di Luar Negeri

> Whats Up Guys...

Perancangan Merehatkan Diri Di Luar Negeri...sebenarnya sejak awal tahun lagi memang aku da merancang nak bercuti ke luar negeri ni bila hujung tahun...lagipun da lama juga aku tak bercuti dan merehatkan diri ni...weekdays da confirm sibuk...weekend je la masa yang ada untuk berehat...kali terakhir bercuti dulu pun cuma berehat kejap di Cameron Highland pada bulan Jun yang lepas...memang tenang jiwa dan raga aku selama 3 hari kat sana...udara pun nyaman dan segar je...HAHA...kerja ni sampai bila-bila pun takkan habis...sesekali tu kena la juga pergi bercuti untuk merehatkan diri dan jauh daripada kesibukan kota...

Haa, yang menjadi persoalannya sekarang...merehatkan diri luar negeri tapi nak pergi ke mana? 

Merehatkan Diri Di Luar Negeri - Pemandangan Kota Kinabalu
Sumber : Google

"Luar negeri la sangat kan...padahal nak pergi Kota Kinabalu, Sabah je..."

"You shut up...luar negeri jugak tu kan...luar daripada NEGERI Selangor dan Kuala Lumpur...HAHA"

Semuanya Hanya Di Hujung Jari Dengan Agoda.Com

Huhh, mujurlah aku teringat nak booking hotel awal 2 bulan lebih awal daripada tarikh aku bertolak ke Kota Kinabalu bulan November nanti...haa, bila aku checked kat laman web agoda.com tu beberapa hari selepas aku booking hotel tu...hotel yang aku nak tempah tu memang sudah tiada kekosongan bilik lagi pada tarikh aku sampai kat sana nanti...da terbiasa kalau nak bercuti ke mana-mana memang aku akan menempah hotel kat laman web agoda...murah sebab banyak promosi dan diskaun...heee...



Perrghhh...mujurlah teringat yang aku belum tempah hotel lagi...booking flight awal tahun...boleh pulak terlupa nak booking hotel...mujurlah sempat booking...heee...kalau tak nak stay mana nanti...bila la nak masuk bulan November ni...aku da terasa rimas duduk Kuala Lumpur sekarang ni...adehh, macam jerebu datang balik je ni...huhu


NOTA SKYTECH :

NOVEMBER...Be Ready !

P.S - Kat Kota Kinabalu...apa tempat yang best...contoh macam tempat makan ke,
kawasan pelancongan...ada suggestion bagi yang selalu pergi KK ni ? Nak
survey awal sebelum pergi Kota Kinabalu bulan November nanti...hee

**Terima kasih kerana membaca entri Perancangan Merehatkan Diri Di Luar Negeri

32 comments:

  1. Kat KK banyak je tempat best.. kalau macam pulau-pulau, pulau siapadan, pulau mabul dan ada beberapa lagi pulau cantik.. kalau nak pergi shopping-shopping mall tu, kat area kota kinabalu mmg banyak. suria sabah, centre point, wisma merdeka, kk plaza.. tmpt makanan, sgt byk. haha..

    ReplyDelete
  2. @✗ fifiyfitrianiee ✗ : maklum la..belum pernah lagi ke sabah...tu yang nak survey tempat2 best ni..thanks ye..:)

    ReplyDelete
  3. Saya dan keluarga kalau bab bercuti memang guna Agoda, murah .. dan ada point yang kami kumpul. Pastu dapat lak affiliate menerusi Agoda, isteri booking guna affiliate saya, dapat diskaun sbb ada akaun, dapat point, dan dapat pula komisen affiliate.

    ReplyDelete
  4. KK memang best. Cadang nak ke sana nanti sbb ada kawan wife kerja sana. Mak dah sampai, anak je tak sampai lagi.

    ReplyDelete
  5. @HASRUL HASSAN : yup..betul tu HH..sy pun da terbiasa guna Agoda..sebab kalau tempah online boleh kumpul point..da cukup poin tertentu boleh redeem nanti...sambil tempah, komisen affiliate pun dapat...untung tu..:D

    ReplyDelete
  6. @HASRUL HASSAN : sy pun memang belum pernah jejakkan kaki kat KK ni HH...nak merasa jugak pergi melancong ke negeri orang..:D

    ReplyDelete
  7. @Mek Onie : hee...lambat lagi...tapi start daripada sekarang da boleh mula mood holiday ni...haha

    ReplyDelete
  8. den tak pernah smpai kk.. hujung tahun ni baru fikir nak berehat2 di uss :)

    ReplyDelete
  9. @Zuan : tu la pasal...USS pun aq belum pernah sampai lagi...hujung2 tahun ni masa untuk merehatkan diri...jom3 USS...hee

    ReplyDelete
  10. sekali jom terjah Bali bro, thanks sudah follow blog aku, dah follow balik

    ReplyDelete
  11. @munir ardi : ada rezeki nanti mungkin akan terbang ke sana satu hari nanti...:)

    ReplyDelete
  12. kalau nk tmpat yg menarik dn dpat tenangkan diri.. aku syor ko pergi je pantai melawi, bachok, kelantan.. suasana kg, memang feel r.. try r,

    anyway.. smoga slamat2 ja d kk nanti..

    ReplyDelete
  13. @Zul Fattah : kat Malaysia ni banyak lagi tempat yg aku belum sampai lagi...suasana kg..dekat dengan pantai...mesti feeling kalau dapat pergi sana...thanks suggest tempat ni bro..:)

    ReplyDelete
  14. pergi kk jangan lupa makan seafood!kat sana murah sangat!even lobster pun murah tau.hujung tahun ni pun kami sekeluarga nak pergi lagi. :D

    ReplyDelete
  15. @Salma Tayo : seafood murah kat kk...wahh, boleh try nanti...:)

    ReplyDelete
  16. macam2 ada ezad.. akak pun plan nk ke KK next year.. yg pasti nak ke kundasang!! hehehe

    ReplyDelete
  17. @QueeN TerataI : macam2 ada ye sis...tak sabar pulak nak ke kk ni..hee..nak pergi mana2 ni elok prepare dari awal kan..takde la kelam kabut nanti..hee :)

    ReplyDelete
  18. luar negeri la jugak tu..hahha

    ReplyDelete
  19. @diana : tu la kan..luar negeri jugak tu...luar negeri dan luar negara ada bezanya kan kak...haha

    ReplyDelete
  20. syoknyeeeeee
    rindu nk jenjln kat kk
    byk bende bez utk di shopping

    ReplyDelete
  21. @Yumida Huda : haa, apa lagi...kalau rindu nak jalan kat kk...kena pergi sana la...hee..shopping? Barang banyak murah ye kat sana..tu yang best nak shopping..hee

    ReplyDelete
  22. KK pun memang tak kurang hebatnya, semoga bro enjoy dan dipermudahkan perjalannya nanti.

    ReplyDelete
  23. @Denaihati : kat Malaysia pun banyak tempat menarik kan...InsyaAllah, terima kasih tuan Denaihati..:D

    ReplyDelete
  24. kalau booking ngan KH ari tu tak yah pkir tempat mana nak pegi...duduk jer...KH akan bawa...hehe...apa2 pon tempat wajib pegi lau ikt flight ke kk mestilah pegi kundasang dan pulau manukan...lau nak yang more nature bleh try p klias proboscis monkey.

    ReplyDelete
  25. @Ahmad Bolkiah Baudin : maklum la..tak pernah sampai KK lagi...tu yang cari info tempat mana yang best...tu la kan, kalau tahu awal2 mesti da booking...boleh bawa round2 area KK..hee..btw..terima kasih atas cadangan tu..:)

    ReplyDelete
  26. Oh, guna Agoda... Dekat agoda nie satu je, pastikan komen2 dulu... Baru tempah, kalau nak batalkan amat merugikan duit...

    ReplyDelete
  27. Follower ke : 1849
    Hai.. Salam Kenal..
    done follow.. jom follow blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  28. Den mmg teringin botul nak poei bercuti jauh2 nie. Ntah bila la dapek gak eh.

    ReplyDelete
  29. wahhh ezad best nya nk bcuti..ermmm shida tah bila mmg nk plan lah nk bcuti walau 3hari 2 mlm huhuu..

    ReplyDelete
  30. @Shida Radzuan : sesekali tu memang nak la jugak bercuti..."LARI" dari KL ni kejap...tak tahan hari2 duduk kat KL ni...sesak nafas....hee..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com