Thursday, 31 October 2013

Film Review : The Second Sight (Thai)

> Whats Up Guys...

The Second Sight...sebuah lagi movie seram Thai bakal menyerang pawagam tidak lama lagi...haa, seram ke ? Filem ni masih belum ditayangkan lagi di pawagam tapi aku berpeluang untuk menyaksikan movie awal ni semasa di #GSCHorrorFest pada 26 Oktober 2013 yang lepas di GSC 1 Utama...selepas agak kecewa dengan movie seram pertama yang ditayangkan ketika event hari tu iaitu Rigor Mortis...aku berharap sangat movie seram kedua iaitu The Second Sight ni tak mengecewakan...nak tahu apa agaknya kisah mengenai movie ni...jom layan review ni dulu...hee

The Second Sight (Thai)
The Second Sight

> Sinopsis "The Second Sight"

JATE (Nawat Kulratanarak) has a psychic gift that allows him to see spirits and foresees the karma of people around him. He can see how unpaid dues in people’s past lives haunt them now. That ability once made him a freak among his friends, so Jate decides to keep his unnatural ability to himself.
The Second Sight Ghost

JOOM (Ratha Pho-ngram) is Jate’s girlfriend and the only person who knows about his spooky gift. Joom doesn’t want Jate to get involved in the hit-and-run case committed by KAEW (Virapond Jirawetsuntorakul), a teenage girl who caused a death of a pedestrian. But Jate knows that what happened was not an accident and he wants use his gift to help Kaew. As Jate digs deeper into the case, something pursues him day and night, while Joom is hounded and terrorized by a demon too.
Can Jate rescue Joom and Kaew ? TO BE CONTINUED.....
"See with your own eyes..."

#MyReview "The Second Sight"
  • Filem The Second Sight adalah sebuah filem seram arahan Pornchai Hongrattanaporn dan ianya dibarisi oleh pelakon Nawat Kulratanarak (Jate), Ratha Pho-ngram (Joom) dan Virapond Jirawetsuntorakul (Kaew)
  • Plot dan jalan cerita boleh dikatakan agak menarik dan pasti akan buat korang berfikir seketika dan berteka-teki apa kaitannya antara satu sama lain...dan walaupun movie ni bergenre seram tapi ada juga diselitkan sikit dengan unsur komedi...heee
The Second Sight - Jate and Keaw
Keaw & Jate

  • Jate hampir terlibat dengan kemalangan sewaktu memandu pulang daripada tempat kerjanya tetapi disebabkan kebolehannya untuk melihat apa yang berlaku di masa hadapan, Jate dapat mengelak daripada kemalangan itu dan disitulah bermulanya cerita ni....
  • Jate bersetuju untuk mengambil kes Kaew untuk membuktikan bahawa Kaew tidak bersalah kerana semasa Jate memegang sekeping gambar kejadian kemalangan tu...dia ternampak satu visi...haa, visi apa agaknya tu ?
  • Hanya Kaew yang terselamat daripada kemalangan tersebut tapi kenapa selepas kemalangan tersebut, Kaew diikut oleh beberapa entiti misteri yang sering mengganggunya di hospital dan hampir menyebabkan Kaew terbunuh...

The Second Sight - Keaw

  • Kenapa agaknya Kaew diganggu selepas insiden kemalangan tersebut ? Sebenarnya Jate boleh nampak semua hantu di sekeliling Kaew tapi Kaew tidak percaya...dan Jate beritahu Kaew ada satu cara untuk melihat hantu...haa, part tu kelakar...HAHA
  • Teman wanita Jate, Joom pun dikacau oleh entiti misteri semasa bermain piano...tapi pelik, hantu tu pandai main piano pula...HAHA...macam cerita Insidious 2 la pula...
  • Adakah Jate berjaya untuk membantu Kaew untuk mengusir entiti yang mengganggu Kaew selama ini ? Pada akhir cerita ada satu kejutan dan aku sendiri pun tak menjangkakannnya...macam seram pun ada...lawak pun ada...siapa yang sudah mati sebenarnya ni ? hee

GSCHorrorFest - The Second Sight
#GSCHorrorFest - The Second Sight

Rating : 3.5 out of 5


P.S - Boleh tahan juga layan movie The Second Sight ni...tengok movie seram pun boleh ketawa lagi...nak tahu pasal apa ? Haa, kena la tunggu filem ni ditayangkan di pawagam bermula 7 November 2013 nanti...terima kasih Nuffnang atas jemputan ke #GSCHorrorFest hari tu...hee

**Terima kasih kerana membaca entri Film Review : The Second Sight (Thai)

18 comments:

  1. siam ni kalau tak cerita hantu, cerita tomoi..

    ReplyDelete
  2. layan filem tahi pulak dah..hu3...ada juga filme thie yg bagus2

    ReplyDelete
  3. filem thai?? selalu cerita dia mesti seram gile~ x moh la tgk

    ReplyDelete
  4. seram? aaaa filem ni mmg xla utk ditonton.. hehehe

    ReplyDelete
  5. @pha is : biasa la tu...tapi kalau movie Thai yang betul2 seram...memang best..

    ReplyDelete
  6. @blogger lelaki : tak semua best...ada juga yang tak best...hee

    ReplyDelete
  7. @dhiera : ahaa, movie ni tak seram mana pun...cer try tengok..hihi

    ReplyDelete
  8. @Queen Teratai : movie seram lagi best kalau layan malam2 sis....hee

    ReplyDelete
  9. fuh.. cerita seram ni tak berani nk tgk kat wayang. haha

    ReplyDelete
  10. tunggu cd cetak rompaklah br tgk..heheeh

    ReplyDelete
  11. @Liza Licha : tengok movie seram kat pawagam adalah satu kepuasan.. best kot...haha

    ReplyDelete
  12. @khairul@kechik : feeling dia tak sama macam tengok kat pawagam..hee

    ReplyDelete
  13. aku tak layan sangat cite antu2 ni

    ReplyDelete
  14. menarik! kena terjah ramai2 tengok citer ni...

    ReplyDelete
  15. adooiii... macam seram aje..

    ReplyDelete
  16. @Wan Gerrard : layan cerita2 hantu la best...lagi2 tengok kat pawagam..hee

    ReplyDelete
  17. @Nik Azidah : tunggu beberapa hari lagi..nanti terjah la pawagam...hee

    ReplyDelete
  18. @KiD : seram ke ? kena cuba tengok sendiri baru tahu seram ke tak...hee

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com