Sunday, 8 December 2013

Pagerank Blog Naik Ke Turun ?

> Whats Up Guys...

Pagerank Blog Naik Ke Turun ? Haa, sejak semalam lagi sebenarnya da kecoh pasal Google Pagerank Update kali terakhir untuk tahun 2013 ni...awal pula Google kemaskini pagerank kali ini...diramalkan akhir bulan Disember 2013...haa, ada blogger yang kisah ke pasal naik atau turun pagerank blog ni ? hee...

Google Pagerank Update

Haa, sebenarnya belum sampai setahun pun lagi aku guna domain dot com ni...awal tahun depan baru la cukup setahun...hee...jadi, memang tak harap sangat pun PR blog naik daripada PR1 bila pihak Google update pagerank kali ni...tapi tangan ni gatal saja nak check pagerank naik ataupun turun...ataupun masih maintain dengan PR1...tapi...

Ezadskytech.com Pagerank Update

What ? Pagerank blog boleh pula naik daripada PR1 ke PR2...biar betul ni ? Berkali-kali aku check takut tersalah key-in URL blog...sebelum ni memang PR2 saja la paling tinggi pernah aku dapat masa belum guna domain dot com dulu...lagi satu kena selalu buka webmaster tools untuk check ada broken links ke tak...memang bermasalah kalau ada banyak sangat broken links yang tidak dibaiki...backlink juga agak penting...kalau dapat backlink daripade blog PR lebih tinggi daripada blog kita lagi la bagus...hee...

Haa, korang da check ke ? Boleh check di Pagerank Checker...Pagerank blog naik ke turun ? 

Tahniah buat blog yang telah meningkat naik pagerank blognya...buat yang masih maintain pagerank dan mungkin ada yang turun pagerank blognya...chaiyok2...tahun depan masih ada lagi...setahun Google akan update pagerank web ni beberapa kali kot...hee


NOTA SKYTECH :

Target untuk 2014 nak dapatkan PR3 pula...tapi memang banyak lagi nak kena usaha ni...lagi beberapa hari saja pun nak masuk tahun 2014...(^^,)

**Terima kasih kerana membaca entri Pagerank Blog Naik Ke Turun ?

10 comments:

  1. Ooo terima kasih... tak pernah tahu pun pasal benda ni hehehe

    ReplyDelete
  2. boleh cuba ni...

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum ezad...lama x singgah sini..bestnya mama pun dah lama x check pagerank blog pasni nak cuba tengok juga...:)

    ReplyDelete
  4. tak pernah amek port sangat pasal pagerank ni sebenarnya. hihiii

    ReplyDelete
  5. Tahniah... Setelah periksa ternyata PR naik Bang. Tapi sayang Traffic Masih tetap sama seperti sedia kala...

    ReplyDelete
  6. Selamat ya, Blog saya AlhamduliLLAh dapat Pr 1, moga2 bisa naik lagi nantinya :)

    ReplyDelete
  7. mantab gan untuk blog dan PR nya
    moga makin semangat
    salam kenal dan ditunggu kunjungan baliknya

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com