Sunday, 24 August 2014

Kenny Rogers Beef N' Reef Moments

> What's Up Guys...

Haa, kali ini apa agaknya menu istimewa yang telah diperkenalkan dalam menu terbaru Kenny Rogers Roasters Malaysia ? Beberapa hari lepas bertempat di Kenny Rogers Berjaya Times Square, sekali lagi aku dan beberapa blogger lain telah berpeluang untuk merasai dan mencuba sendiri menu terbaru Kenny Rogers Beef N' Reef Moments...

Kenny Rogers Beef N' Reef Moments
Kenny Rogers Beef N' Reef Moments

Kenny Rogers Beef N' Reef Moments - Signature Grilled Beef Steak

Menu kali ni adalah menu berasaskan daging lembu pula diperkenalkan iaitu Signature Grilled Beef Steak...daging lembu import yang diperap dengan herba...dan dihidangkan sekali bersama grilled tomato, mashed potato dan garlic butter mixed veggies..ditambah pula dengan sos black pepper yang pekat...memang kena la kombinasinya kan...haa, dagingnya pun memang agak lembut dan mudah untuk dipotong dan dikunyah...hee...dan yang paling penting ianya grilled...ianya merupakan salah satu menu yang terdapat dalam Kenny Rogers Beef N' Reef Moments bermula 11 Ogos 2014 yang lalu...

Kenny Rogers Beef N' Reef Moments - Signature Grilled Beef Steak
Kenny Rogers Beef N' Reef Moments - Signature Grilled Beef Steak

Kenny Rogers Beef N' Reef Moments - Signature Grilled Fish Fillet

Selain daripada menu Signature Grilled Beef Steak...menu berasaskan ikan juga diperkenalkan iaitu Signature Grilled Fish Fillet...isi ikan yang dipanggang sehingga golden brown...dihidangkan dengan KRR aromatic rice dan garlic butter mixed veggies...

Haa, sejujurnya aku bukanlah penggemar ikan sangat tapi ternyata menu fish fillet ni menjadi kesukaan aku di antara dua menu terbaru ni...isi ikannya memang fresh...dan apa yang pasti kulit ikannya memang rangup...memang diperisakan dengan baik...dan yang paling penting ianya tanpa tulang...haa, da nama pun fillet kan...tapi menu ini hanya boleh didapati di KRR bermula daripada 1 September 2014 saja...bagi yang gemar dengan rasa masam tomato tu boleh disarankan untuk mencuba menu ni nanti...

Kenny Rogers Beef N' Reef Moments - Signature Grilled Fish Fillet
Kenny Rogers Beef N' Reef Moments - Signature Grilled Fish Fillet



Haa, tidak pasti nak order minuman apa bila menikmati menu Beef N' Reef Moments ni...apa kata order minuman Ice Lemon Tea...tapi ini hanya cadangan aku saja...sebab bagi aku minuman ni memang kena dengan menunya...baru terasa nikmatnya...ternyata ia memang menyegarkan apatah selepas menikmati dua hidangan ini..tapi kalau nak order air lain pun apa salahnya kan...sebab minuman tidak didatangkan sekali dengan set menu ni...hee...

Signature Grilled Fish Fillet dan Ice Lemon Tea
Signature Grilled Fish Fillet dan Ice Lemon Tea

Haa, ada soalan trivia ni...korang rasa isi ikan apa yang digunakan dalam menu terbaru Kenny Rogers ni ? Hee...

Muffin Maniac Challenge

Haa, sebelum tunggu dish yang korang order tu sampai...apa kata jom layan game Muffin Maniac ni dulu sambil layan Ice Lemon Tea...hee...boleh download game ni di Google Play ataupun di App Store...dan mula bermain...apa yang menariknya game Muffin Maniac ni ?

KRR Ice Lemon Tea
Ice Lemon Tea

Bermula 11 Ogos 2014, Kenny Rogers Roasters Malaysia telah memperkenalkan satu promosi yang membolehkan setiap pelanggan yang menjamu selera di restoran Kenny Rogers, boleh tebus Jelly Sundae dan 1/2 dozen Kenny's Home-Made Muffins secara PERCUMA jika mendapat markah yang tertentu dan ianya dinamakan Muffin Maniac Challenge...

Terma & syarat :

  • Setiap pelanggan hanya boleh tebus satu (1) hadiah setiap resit (bil minima RM60)
  • Markah mestilah ditunjukkan di telefon pintar/tablet untuk pengesahan dan screenshot tidak akan diterima

Muffin Maniac Challenge
Muffin Maniac Challenge

Hmm, tak susah mana pun game Muffin Maniac ni...senang sangat nak skor...kalau skor poin antara 200-379 poin...boleh dapat secara PERCUMA satu Jelly Sundae (RM8.90*) dan jika dapat skor melebihi 380 poin...dapat PERCUMA 1/2 dozen Kenny's Home-Made Muffin (RM13.50*)...ala, sambil nak tunggu dish...jom layan game Muffin Maniac ni kalau berkunjung ke restoran KRR...tempoh promosi Muffin Maniac Challenge mungkin hanya TERHAD ni...cepat sebelum terlambat ! Hee...

Haa, tunggu apa lagi...takkan nak tengok saja kan...jom la terjah ke Restoran Kenny Rogers yang berhampiran untuk mencuba menu baru yang ditawarkan untuk Kenny Rogers Beef N' Reef Moments...

Less fat...Less salt...Less calories...



NOTA SKYTECH : 

Untuk lebih info mengenai promosi terbaru di KRR Malaysia, jom kita terjah Laman Web Kenny Rogers Malaysia dan LIKE FB >> Kenny Rogers Roasters Malaysia


P.S -  Katanya menu ni akan jadi menu tetap di KRR Malaysia...hee

**Terima kasih kerana membaca entri Kenny Rogers Beef N' Reef Moments

23 comments:

  1. Blink blink mata... nampak tempting sangatttt

    ReplyDelete
  2. dah lama tak pegi... nnt kena pegi jugak rasa menu baru...

    ReplyDelete
  3. Bro, kalau ko masih igt...aku antara yg menang komen pasal Kenny Rogers kat blog ko tahun lepas kot. Aku dpt voucher muffin. Layan beb. Bila nak buat lagi? Hahahaha...

    ReplyDelete
  4. @zarulfarhana : boleh la rasa menu baru ni nanti ye..:D

    ReplyDelete
  5. @Mohd Ridzwan Abdullah : ingat lagi la bro..takkan tak ingat pula...hee...

    voucher ada tapi banyak da expired...tapi bukan vouvher muffin la...salah aku juga sebab tak check...adehhh...kalau tak boleh buat GA je..hee

    ReplyDelete
  6. @Ezad Skytech

    Huhu...igt dh lupa. Aku ni tak la feymes mcm org lain. Kahkahkah.

    Bila-bila buat la GA yer!

    ReplyDelete
  7. @Mohd Ridzwan Abdullah : yela tu...rendah diri sangat...haha

    Haa ,tu pun kalau ada stok voucher yang masih tak expired lagi la...hee...

    ReplyDelete
  8. waaaahhhh.... nampak menarik ni broo..! nyum3

    ReplyDelete
  9. @KiD : KRR kan tempat pilihan bro sekeluarga...kena la cuba menu ni..hee :D

    ReplyDelete
  10. wuish. nampak menyelerakan. hehe. Ezad, ingat syaz tak?

    ReplyDelete
  11. @deq noor : nanti boleh la dicuba ye DN kalau singgah ke KRR...hee

    ReplyDelete
  12. @Lea IsNawi : ala, sekali sekala je...bukan selalu...hee

    ReplyDelete
  13. @Scha Nazri : kalau tengah lapar memang lagi nampak menyelerakan...hee

    of coz la ingat syaz...hee :)

    ReplyDelete
  14. Gambar ketiga tu bila tengok betul-betul macam semut pun ada serbuk tu. hehehe.

    makanan memang nampak menyelerakan betul..

    ReplyDelete
  15. @Bahrain : dari jauh mungkin la nampak macam tu bro...hee

    ReplyDelete
  16. dah macam2 menu kat KR sekarang ni kan..beza betul dengan dulu..

    ReplyDelete
  17. @Diana Rashid : menu da dipelbagaikan sekarang di KRR bila ada promosi menu baru ni kak..:D

    ReplyDelete
  18. wah.. sedapnya.. kena cuba menu ni...
    nanti nka bawa en.suami g makan sana.

    jemput blogworking

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com