Thursday, 18 September 2014

Keunikan Burger Pattaya

> What's Up Guys...

Keunikan Burger Pattaya...haa, ada sesiapa yang pernah mencubanya tak sebelum ni ? Buat masa ni memang belum pernah aku jumpa lagi menu rare ni dekat gerai burger yang berdekatan dengan rumah aku ni la...ni pun hanya kebetulan terjumpa satu gerai burger ni semasa aku bercuti di Cameron Highlands dulu...serius, memang tak pernah terfikir langsung burger pun boleh dijadikan burger pattaya...mesti korang boleh bayangkan macam mana rupanya...ala, macam nasi goreng pattaya tapi di dalamnya ada burger...hee...

Keunikan Burger Pattaya
Burger Pattaya

Bila tengok menunya yang agak rare tu...terus terasa teringin nak mencubanya...sebab ianya nampak lain daripada yang lain...kalau order burger special yang biasa cuma burgernya saja dibalut dengan telur kan...haa, tapi keunikan burger pattaya ni sekali dengan rotinya dibalut dengar telur...sayur kobis, hirisan timun, sos dan mayonis...memang lengkap la...memang puas la bila makan...huhu

Menu Burger Pattaya
Menu Burger Pattaya

Harganya pun tak la mahal sangat...cuma RM6...tiba-tiba sekarang ni macam teringin pula nak makan burger pattaya ni tapi tiada jual pula kat sini...nak kena buat special request kat penjual burger...tapi rasanya bro yang jual burger tu nak buat tak kalau kita order ? Nanti tak memasal saja kena cop banyak cekadak pula...HAHA

Rahsia Bisnes Burger


NOTA SKYTECH :

Haa, penjual burger tak nak cuba ke tambah menu burger pattaya ni ke dalam senarai menu burger korang ? Mesti ramai yang nak mencubanya nanti...hee

P.S - Bila terbuka photo backup kat Google+...ternampak pula gambar ni...haihh...

**Terima kasih kerana membaca entri Keunikan Burger Pattaya

40 comments:

  1. @Muhammad Syazwan Norhalik : burger tak balut telur...dibalut kat luar je...bagi aku OK je...tak perlu order burger yang kedua...ni da kenyang...hee

    ReplyDelete
  2. Senang jeee. buat beger sndiri, pastu balut dgn telur dadar! haha

    ReplyDelete
  3. @Scha Nazri : haha...pun boleh...cer try nanti..kih3

    ReplyDelete
  4. Ingat nasi goreng je ada pataya. Burger pun ada ke nice idea

    ReplyDelete
  5. Menarik! Xpernah pun jumpaa lg burger camni...

    ReplyDelete
  6. @Marou Apple Hijau : tu la pasal...rasanya banyak lagi menu2 yang ada kat kedai makan boleh buat inovasi macam ni...hee

    ReplyDelete
  7. @deq noor : memang agak unik kan DN...boleh la mencubanya nanti kalau ada gerai burger yang buat menu ni..hee

    ReplyDelete
  8. @akubiomed : susah nak jumpa..tapi kalau terjumpa nanti boleh la dicuba ye...

    ReplyDelete
  9. wahhhh menu baru !
    tak lama lagi ada lettewww....
    bernas...bernas...

    ReplyDelete
  10. burger?homaiiiii..favouriteeeeeeee kot!

    ReplyDelete
  11. whoaa.... menarik puas sikit makan cenggini.... tapi kena mintak sos cili lebih la kan...

    ReplyDelete
  12. @TunSha Ayunie : mana la tahu kan nanti menu burger pattaya akan diperluaskan nanti..hee

    ReplyDelete
  13. @Lea IsNawi : i'm so sorry lea...terpost pula entri ni..hee

    ReplyDelete
  14. @Mek Onie : hee..siapa la yang tak sukakan burger kan onie..hee

    ReplyDelete
  15. @hazman fadzil : memang puas makan macam ni abg man...sos dan mayonis kasi lebih sikit...tapi tu la, susah nak jumpa menu burger pattaya ni...hee

    ReplyDelete
  16. fuhh..nampak macam sedap jugak tu..hoho

    ReplyDelete
  17. @titan : makan burger dengan cendol pun layan juga ni kan...hee

    ReplyDelete
  18. mesti kenyang makan ni... nampak macam sedap.. buat sendiri lebih afdal kot berbanding beli.. hihi

    ReplyDelete
  19. @Norhasniza Khalid : memang boleh je buat sendiri kalau ada cukup bahannya...hee :D

    ReplyDelete
  20. Alahai, rasa lapar nak makan burger aje sekarang ni :D

    ReplyDelete
  21. @Syaza Raihanah : hee...kalau ada kat burger kat rumah...goreng je la...tak pun beli je...hee :D

    ReplyDelete
  22. Wah...nampak sedap...tp kalau makan sorang macam xboleh habis

    ReplyDelete
  23. @siti hazreen : hee...nampak besar portion dia mungkin sebab balutan telur tu kot...hee...tapi memang kenyang la kalau makan satu burger ni...hee :D

    ReplyDelete
  24. uniknya burger ni. macam besar je saiz burger ni.

    ReplyDelete
  25. @Farah : hee..saiz burger standard je...cuma bila burger tu dibalut dengan telur...tu yang nampak besar burger tu...lagipun isi burger tu double kan...hee :D

    ReplyDelete
  26. hmm mayb pada ko ok la,,huhu ak klu mkn burger special letak telur pun dah muak mkn..

    ReplyDelete
  27. @Muhammad Syazwan Norhalik : ikut selera masing2 bro...lain tekak lain seleranya..hee

    ReplyDelete
  28. hebat burger nih..telur penuh huhuu... :)

    ReplyDelete
  29. @Shida Radzuan : sekali ngap ni mesti kenyang kan...hee

    ReplyDelete
  30. Kt MNA gerai dia.. Kalau p Cameron nk try Cari LA.. Mcm sedap ja

    ReplyDelete
  31. @zarulfarhana : gerai burger ni dekat Tanah Rata...berhampiran gerai makan yang berderet kat tepi jalan tu..seberang jalan tu ada marrybrown la kalau tak silap...area gerai makan kat situ la...

    ReplyDelete
  32. Salam.. sy singgah sini sebab nak tgk rupa burger pataya ni... sy tgh cari tempat makan best kat area kulai. dpt info kat kulai ada burger pataya. tu yg google jumpa la blog ni.. itu rupanya burger pataya ye.. ok la tu. sesuai sgt kt sy yg makan burger guna garfu. hehe..

    ReplyDelete
  33. Wahhhh...boleh kenyang sampai separuh hari ni...sedap nyaaaa...

    ReplyDelete
  34. @Qwen Redha F : hee..tak sangka boleh terjumpa pula blog ni ye...nak ngap sekaligus macam besar je burger ni kan...hee :D

    ReplyDelete
  35. @Hafizul : wahhh, separuh hari tu...kalau aku...makan malam, pagi da lapar...hee

    ReplyDelete
  36. Bole cuba buat sndr kt rumah.anak2 mesti suka ni.

    ReplyDelete
  37. @Aishah Ahmad : buat sendiri kat rumah pun boleh ni kan... :D

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com