Wednesday, 10 September 2014

Salah Cakap Ke Salah Dengar ?

> What's Up Guys...

Salah Cakap Ke Salah Dengar ? Haa, bila sakit gigi ni memang terasa macam nak tumbuk orang saja kan...pernah rasa macam tu tak ? HAHA...ni pun baru saja mula nak baik selepas hampir seminggu...bila da OK sikit, mula la tekak ni terasa nak makan macam-macam...yela, masa sakit gigi dulu...nak kunyah makanan pun susah...nasi...memang terpaksa tengok saja la...makan mee goreng saja pun ambil masa lebih daripada 2 jam...bayangkan la...sila jangan bayangkan...HAHA...

Hmm, sekarang ni memang terasa macam nak makan french fries la pula...haa, bila sebut pasal french fries...terus aku teringat kejadian beberapa hari lepas di kedai makan masa aku tengah sakit gigi hari tu...susah nak kunyah tapi selera memang ON saja...sampai saja kedai makan...order la...tapau...

5 minit kemudian...

Bro B : Fresh orange tadi bungkus...siap...RM3...
Aku    : Saya tak order fresh orange tadi...
Bro A :  Abang order fresh orange tadi kan?
Aku    : Saya order french fries tadi...
Bro A : Ohh, yeke...maaf bang...
Aku    : "Aku salah cakap ke dia yang salah dengar ni?"

Salah Cakap Ke Salah Dengar
Kisah French Fries dan Fresh Orange

Haa, order lain dapatnya lain...aku tak tahu la aku salah cakap ke ataupun bro yang ambil order tu salah dengar aku sebut lain...takkan la kalau sakit gigi boleh salah sebutan pula...entah la, memang menjadi misteri kejadian tu sampai sekarang...biar habis kat situ la...yela kan, sebutan pun memang seakan-akan kan...french fries...fresh orange...HAHA...

Mujurlah kedai makan tu ada wifi...boleh la online dulu sementara menunggu french fries siap dibungkus...mujurlah tiada adegan tumbuk-menumbuk kat situ akibat insiden salah cakap ke salah dengar ? Tapi jangan sampai salah faham...lagi parah aku kena gelak nanti...HAHA


NOTA SKYTECH :

Huhu, tengah sakit gigi pun berlagak nak makan french fries...akhirnya hanya separuh saja yang mampu makan...tak sanggup nak kunyah selama 3 jam kalau nak habiskan semua sekali...

P.S - Hmm...lebih rela kalau demam daripada sakit gigi ni...kan?

**Terima kasih kerana membaca entri Salah Cakap Ke Salah Dengar ?

24 comments:

  1. @Scha Nazri : tekak nak makan western...apa boleh buat...HAHA

    ReplyDelete
  2. sebutan french fries dn fresh orange lebih kurng sama je kowt.. huhuu xpun bro tue silap coustmer..apapun moga cepat sembuh..

    ReplyDelete
  3. cakap kena terang lepas ni...haha

    ReplyDelete
  4. Biasa la tu kadang2 tersalah dengar dengan persekitran kedai yang sesakkan.

    ReplyDelete
  5. huhuhu..sedang menderita sbb gigi jgk..boleh kurus mcm ni

    ReplyDelete
  6. Confirm dia yang salah dengar tu..

    ReplyDelete
  7. @Rebellioncute Mischievous : mungkin la kot...yela kan...sebutan pun lebih kurang sama je...hee...

    ReplyDelete
  8. @jaymiee : haha...tahu takpe...takut tersalah ambik order lagi je nanti...hee

    ReplyDelete
  9. @Hazmin Hamudin : mungkin juga la kot...order lain tapi dengarnya lain..huhu

    ReplyDelete
  10. @Chot : kalau menderita sakit gigi lebih 2-3 hari memang terseksa jiwa kan...adehh...siapa yang pernah kena tahu la kan...best je tengok orang makan...kita telan air liur je la sebab tak dapat nak kunyah...huhu

    ReplyDelete
  11. @Anarm : yela la tu kot..aku confirm yang aku memang order betul...tapi dapat lain pulak...heee

    ReplyDelete
  12. French fries pun bungkus ke..baik la kamu beli kat pasaraya lepas tu balik umah goreng.heheh..Orang bujang ni nak benda mudah je..:P

    ReplyDelete
  13. @Diana Rashid : masa tu da malam la kak...mana ada pasaraya buka lagi...hehe

    ReplyDelete
  14. haha..jauh beno beza sebutan tu. maybe di terlalu sibuk sgt kot. tu la tersilap catat. apa pun nampak sedap je kentang tu. kalau rangup lagi bez. ada bunyi crunchy

    ReplyDelete
  15. adehhh, lawak la citer nih, hehe

    ReplyDelete
  16. @Yumida Huda : haha...kalau cakap laju2 mungkin sebutan seakan2 sama kot...hee...yes...kalau rangup lagi feeling makan kan..hee

    ReplyDelete
  17. deyyy dah tau sakit gigi, kasi maan itu bubur laaaa ni la akibat mau western sangat.. haha

    klu den pun salah dapat order marah gak, lagi lagi bila di minta makanan dapat air.. jauh lari tu..hahaha

    ReplyDelete
  18. @Muhammad Syazwan Norhalik : haha...da itu yang aku nak makan...layankan je la walaupun tengah sakit gigi...haha

    ReplyDelete
  19. Hahaha.bila order kentang goreng.gerenti tak salah dengar

    ReplyDelete
  20. @Aishah Ahmad : haa...tu la kan...kalau salah dengar juga tak tahu la...kih3

    ReplyDelete
  21. haha jauh gila beza yg brader tu dengar..

    french fries dgn fresh orange. adoilaa

    ReplyDelete
  22. @joehaz : tu la...pelik juga macam mana boleh salah dengar...hee

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com