Friday, 24 October 2014

Film Review - Ouija

> What's Up Guys...

Ouija...hmm, da lama juga rasanya aku tak up entri pasal movie review ni kan...mungkinkah disebabkan terlalu kecewa dengan beberapa movie yang aku sudah tengok tapi banyak yang...malas nak cakap la...dan antara salah satunya adalah movie Left Behind...serius memang bosan...macam tergantung pula ceritanya...menyesal pula rasanya aku tengok...huhu

Haa, selalunya kalau aku nak tengok movie yang baru ditayangkan di pawagam ni...aku suka checked dulu rating yang rottentomatoes.com berikan untuk movie tu...dan kalau rating rendah...memang aku takkan tengok la...HAHA...minggu ni tak banyak pula movie best yang ditayangkan...ada dua movie seram baru minggu ni...Ouija dan Dendam Orang Mati...mana satu yang best rasanya ? Ouija ni lebih kurang macam Spirit Of The Coin...ke sama saja...huhu...hmm, nampak macam best...masa aku nak tengok movie ni rottentomatoes.com pun belum bagi rating lagi ni...eh, seram ke...just bring it on !! HAHA...

Film Review - Ouija
Ouija

Synopsis : After a friend is brutally killed in an accident, by a dark spirit, a group of close teenage friends must confront their most evil and demonic fears when they awaken the dark powers of an ancient spirit board by attempting to contact their friend. They soon realize that the Ouija Board is not just a game, it's real life.

TO BE CONTINUE...

Haa, sebelum terus skip ke review movie ni...apa kata jom kita layan dulu trailer movie Ouija ni dulu...roll VT !! 
"Do not go seeking answer from the dead..."


#MyReview Ouija
  • Filem Ouija adalah sebuah filem bergenre seram arahan Stiles White yang dibarisi pelakon seperti Olivia Cooke (Elaine Morris), Daren Kagasoff (Trevor), Ana Coto (Sarah Morris), Bianca A. Santos (Isabelle), Douglas Smith (Pete), Matthew Settle (Anthony Morris), Shelley Hennig (Debbie) dan Sierra Heuermann (Doris Zander)
  • Pada awal cerita lagi sudah boleh buat korang semua terkejut...tapi aku pelik kenapa aku gelak...kenapa ? Aihh, ni movie seram OK...HAHA
Ouija Board
Ouija Board
  • Kematian Debbie menjadi tanda tanya semua rakan-rakannya...apa sebenarnya yang telah berlaku padanya ? Adakah Ouija board ada kaitan dengan kematian Debbie ?
  • Kenapa agaknya Laine dan rakan-rakannya memberanikan diri untuk bermain Ouija board di ruang tamu rumah Debbie ?
  • Dapatkah mereka semua berhubung dengan roh Debbie untuk mengetahui apa sebenarnya yang telah terjadi kepada Debbie pada malam itu ?
Spirit Board
Tangan siapa tu agaknya ? HAHA
  • Selepas kejadian malam itu, Laine, Pete, Trevor, Sarah dan Isabelle telah menerima MESEJ yang sama iaitu..."Hi, Friend"...erk, memang agak menakutkan...hmm, siapakah agaknya ya...adakah ianya mesej daripada Debbie ? Dan selepas itu, mereka mendapat tahu rakan mereka Iz telah mati...jeng...jeng...jeng...
  • Mereka telah bermain dengan Ouija board sekali lagi untuk merungkai misteri kematian Debbie...dan mendapat tahu bukan roh Debbie yang berhubung dengan mereka tetapi D.Z...dan ia memberi lagi petunjuk lain iaitu MOTHER...siapa pula mereka tu ? huhu
  • Laine telah terjumpa sesuatu di atas loteng rumah Debbie...tempat di mana Debbie menemukan Ouija board tu...dan TIBA-TIBA ?? 
Ouija Creepy Doll
Hi Friend
  • Mereka telah mendapat info bahawa rumah tersebut itu dulu pernah didiami 3 orang ahli keluarga Zander...salah seorang daripada anak keluarga tersebut, Doris Zander telah hilang dan tidak dijumpai...dan mereka mendapat tahu bahawa adik Doris Zander masih lagi hidup dan bercadang untuk berjumpa dengannya untuk mendapatkan maklumat 
  • Dapatkah mereka menyelesaikan masalah yang selama ini menghantui hidup mereka setelah bermain dengan Ouija board tu ? Apakah sebenarnya yang telah menghantui mereka ?
Laine
  • Bagaimanakah agaknya kesudahan cerita ni...apa kaitannya D.Z dan MOTHER dalam masalah yang menghantui mereka semua ? Haa, tapi tu korang semua kena tengok sendiri la kat pawagam...takkan aku nak ceritakan semua...hee
Ouija
Apa yang Elaine nampak agaknya ?

Rating : 2.4 out of 5

NOTA SKYTECH :

Secara keseluruhannya, boleh tahan juga la...tapi agak bosan sikit sebab plot dan jalan ceritanya macam sudah boleh diagak...tak la seram sangat cuma ada juga beberapa scene yang bikin penonton terperanjat dan menjerit...tapi sudah semestinya bukan aku la...scene semasa api gas kat dapur tu menyala sendiri pun ada yang menjerit sampai satu pawagam boleh dengar OK...tak pasti la siapa kan...hee...bukannya seram pun...terkejut je pun...adehhh...sakit perut aku tahan gelak...HAHA

P.S - Hmm, movie apa lagi yang best agaknya yang akan ditayangkan nanti di pawagam ? Kalau nak tunggu Avengers : Age Of Ultron...lama lagi la pula...Mei 2015...huhu

**Terima kasih kerana membaca entri Film Review - Ouija

9 comments:

  1. setaka ni tak ada movie yang best, nak tak nak kena tgk movie ni. bosan plak duduk rumah je. Bintang pun skit kasi..

    ReplyDelete
  2. macam seram je..tapi takut nak tengok..hehe

    ReplyDelete
  3. Dh lama x g tengo wayang. Bz urus ank2.. mcm best juga cerita ni. Jemput blogwalking yr..

    ReplyDelete
  4. seram pulak nk tgk.. lepas baca not bad la. hujung bulan ni agak2 movie apa best.

    ReplyDelete
  5. lama den tak tengok movie.. tunggu samurai x masuk msia je ni..hehehe

    ReplyDelete
  6. sebenarnya sangat jarang filem omputih nie seram..kalau menakutkan dengan aksi pembunuhan melampau tu ada la..hu3..seperti tikam nampak real..tapi hantu orang putih tak berapa nak seram sangat la

    ReplyDelete
  7. saya baru sudah tgk cita sera. the rooom.. cita thai...ok la.jgk

    ReplyDelete
  8. ok.. nak jugak dapatkan dvd filem ni.. kita org umah ni tgk dvd jer. anak kecik nak bawak tgk cite hantu memang tak sesuai kang dia naik hantu

    ReplyDelete
  9. Bila tgk diorg main permainan tu, tetiba teringat cerita jumanji. Huhuhu....

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com