Monday, 1 December 2014

Kenny Rogers Terrific Teriyaki Treat

> What's Up Guys...

Haa, siapa kat sini adalah peminat tegar menu sihat di restoran Kenny Rogers dan selalu berkunjung ke sana ? Bagi yang belum tahu, sebenarnya bermula 24 November 2014 yang lepas...Kenny Rogers Roasters Malaysia sekali lagi telah memperkenalkan beberapa item baru dalam menu promosi terbaru mereka Kenny Rogers Terrific Teriyaki Treat sempena sambutan Tahun Baru 2015 nanti yang bakal tiba tidak lama lagi...antara menu promosi terbaru yang diperkenalkan oleh KRR Malaysia pada kali ini dalam menu #KRRTerrificTeriyaki adalah T-Chic SteakT-Wrapped Chicken, Lite T-Chic Steak, T-Chic Rice dan T-Chic Salad...

Kenny Rogers Terrific Teriyaki Treat
Kenny Rogers Terrific Teriyaki Treat

Kenny Rogers Terrific Teriyaki Treat : T-Chic Steak

Menu promosi terbaru kali ni semuanya berasaskan ayam...terdapat 5 variasi menu yang boleh dipilih dan antaranya adalah T-Chic Steak...isi ayam tanpa tulang yang di grilled dan dihidangkan bersama aromatic rice bersama crisp garden salad dan spiral pasta...dan ditambah pula dengan sos terrific teriyaki yang pekat...memang kombinasi terbaik...serius sedap ! Haa, antara menu yang patut dicuba dalam menu promosi Kenny Rogers Terrific Teriyaki Treat...

Kenny Rogers Terrific Teriyaki Treat : T-Chic Steak
Kenny Rogers Terrific Teriyaki Treat : T-Chic Steak

Kenny Rogers Terrific Teriyaki Treat : T-Wrapped Chicken

Selain daripada menu T-Chic Steak ni...korang pun boleh cuba juga menu T-Wrapped Chicken ni...bahagian paha ayam yang diperap dengan sos terrific teriyaki dan hirisan cendawan...dan ianya di grilled untuk membangkitkan lagi rasa sos terrific teriyaki tu...dan ianya turut dihidangkan bersama aromatic rice dan mushroom chicken soup...fuhhh !

Kenny Rogers Terrific Teriyaki Treat : T-Wrapped Chicken
Kenny Rogers Terrific Teriyaki Treat : T-Wrapped Chicken

Haa, bila wrapped yang membaluti bahagian paha ayam tu terbuka...fuhhh ! Memang baunya sangat menyelerakan...ayamnya tersangatlah lembut isinya...dan rasa sos terrific teriyaki tu memang terasa bila makan ayam tu...memang kena la dengan tema kali ni kan...menu ni pun memang patut dicuba...sedap !

Kenny Rogers Terrific Teriyaki Treat : T-Wrapped Chicken
Kenny Rogers Terrific Teriyaki Treat : T-Wrapped Chicken

Kenny Rogers Terrific Teriyaki Treat : Lite T-Chic Steak

Menu seterusnya pula adalah Lite T-Chic Steak...isi ayam tanpa tulang yang di grilled dan dihidangkan bersama aromatic rice bersama crisp garden salad dan ditambah dengan sos terrific teriyaki yang agak pekat...dan memang sedap...eh, macam sama saja dengan menu T-Chic Steak ? Memang nampak sama cuma bezanya ia tidak dihidangkan bersama dengan spiral pasta...bagi yang minat pasta boleh la order T-Chic Steak ni tapi bagi yang tak berapa minat dengan pasta...boleh la order menu ni ya...no hal la !

Kenny Rogers Terrific Teriyaki Treat : Lite T-Chic Steak

Kenny Rogers Terrific Teriyaki Treat : T-Chic Rice

Menu berikutnya pula adalah T-Chic Rice...bahagian isi ayam yang di grilled dan ditambahkan pula dengan sos terrific teriyaki serta dihidangkan bersama dengan aromatic rice dan mushroom chicken soup...kalau nak cuba apa salahnya nak order menu ni kan...

Kenny Rogers Terrific Teriyaki Treat : T-Chic Rice
Kenny Rogers Terrific Teriyaki Treat : T-Chic Rice

Kenny Rogers Terrific Teriyaki Treat : T-Chic Salad

Haa, OK...ni adalah menu yang terakhir dalam menu promosi Kenny Rogers Terrific Teriyaki adalah T-Chic Salad...salad bersama bahagian isi ayam yang di grilled dan ditambahkan pula dengan sos terrific teriyaki diatasnya serta dihidangkan bersama mushroom chicken soup...haa, kalau tengah berdiet dan tak mahu makan nasi...memang sangat sesuai la untuk order menu ni...sihat gitu ! hehe...

Kenny Rogers Terrific Teriyaki : T-Chic Salad

Haa, minuman memang tidak disertakan sekali dalam menu promosi Kenny Rogers Terrific Teriyaki ni...sebab nanti mungkin ada yang tertanya minuman termasuk sekali ke tak dalam promosi terbaru kali ni...haa, bolehlah pilih minuman yang disukai dalam menu nanti kan kalau teringin nak mencuba menu terbaru ni...hee

Kenny Rogers Terrific Teriyaki Treat
Kenny Rogers Terrific Teriyaki Treat

Kenny Rogers Terrific Teriyaki Treat : Take It Home Feast

KRR Take It Home Feast kembali lagi dengan promosi terbaru sempena promosi Kenny Rogers Terrific Teriyaki Treat untuk pesanan bawa pulang yang mengandungi T-Wrapped Chicken (6 pcs), Aromatic Rice (2 bowls), Spicy Asian Pasta Salad (1 bowl), BBQ Baked Beans (1 bowl), Mashed Potato & Gravy (2 bowls), Garden Pasta Salad (1 bowl), Fruit Juice (6 bottles) dan Festive Home-made Muffin (1/2 dozen)...

Kenny Rogers Terrific Teriyaki Treat : Take It Home Feast
Kenny Rogers Terrific Teriyaki Treat : Take It Home Feast

Set menu bawa pulang KRR Take It Home Feast hanya boleh didapati dalam masa terhad saja bermula daripada 1 Disember 2014 hanya pada harga RM155...dan apa yang menarik dalam promosi Take It Home Feast kali ni...terdapat 2 variasi Festive Home-made Muffin akan diperkenalkan iaitu Cranberries Snow Muffin dan Triple Choc Almond Muffin...dan ianya mungkin hanya untuk masa terhad saja kot...

**harga berbeza di Genting Highlands dan Gateway @KLIA2

KRR Terrific Teriyaki Treat
KRR Terrific Teriyaki Treat

Haa, tunggu apa lagi kan...takkan nak tengok saja kan...jom la terjah ke Restoran Kenny Rogers yang berhampiran untuk mencuba menu baru yang ditawarkan dalam promosi Kenny Roger Terrific Teriyaki Treat ni...

Less fat...Less salt...Less calories...


NOTA SKYTECH : 

Untuk lebih info mengenai promosi terbaru di KRR Malaysia, jom kita terjah Laman Web Kenny Rogers Malaysia dan LIKE FB >> Kenny Rogers Roasters Malaysia

P.S - Haa, saat entri ni ditulis...FB dan laman web Kenny Rogers Roasters Malaysia pun masih belum dedahkan lagi nama festive home-made muffin ni lagi tau...katanya akan didedahkan tak lama lagi...nama festive home-made muffin terbaru ni ESKLUSIF untuk pembaca blog ni...hehe 

**Terima kasih kerana membaca entri Kenny Rogers Terrific Teriyaki Treat

21 comments:

  1. One day, nak try makan sini plak. TERLIUR SUDAH. hahaha

    nasib baik time lunch, waktu untuk makan. lapo sudah..haha

    ReplyDelete
  2. @adarain : kena try one day nanti ye bro...sementara ada promosi baru ni baik terjah cepat KRR yang berdekatan...hehe

    P.S - memang aku pilih timing yang tepat nak post entri ni...HAHA

    ReplyDelete
  3. Sedapnyaaa. Dh lama x mkn Kenny rogers

    ReplyDelete
  4. tak rasa pun lagi..kalau ikut selera mata akak ni mungkin akak suka hidangan
    T-Chic Salad la kot..sebab ada sayur2 banyak..:)

    ReplyDelete
  5. buat aku meleleh tapi setakat ni kaki aku belum pernah jejak lagi kenny rogers. ahaha

    ReplyDelete
  6. kenny rogers mmg xpernah rasa lg.. haha inshaAllah one day

    ReplyDelete
  7. @Lea IsNawi : promosi menu baru ni pun baru je start awal minggu lepas lea...boleh la cuba nanti ye.. :D

    ReplyDelete
  8. @Diana Rashid : kalau penggemar sayur memang kena order T-Chic Salad la kak...hee :D

    ReplyDelete
  9. @Hafizin Jamil : sorry terbuat meleleh bro...kena try some day bro KRR ni.. :D

    ReplyDelete
  10. @Azrin Rahim : KRR banyak juga menu best2...kena cuba sekali... :D

    ReplyDelete
  11. menu baru ke ni? dah lama tak ke kenny rogers... nampak mcm menarik plak ayam2 tu

    ReplyDelete
  12. @ewanthology : yup bro...menu promosi terbaru KRR...baru je mula awal minggu lepas rasanya...main character menu ni memang ayam tapi dalam pelbagai variasi :D

    ReplyDelete
  13. nampak semuanya sedap-sedap ni...sampai bila offer ni....

    ReplyDelete
  14. @Denaihati : memang sedap semua menu ni tuan denaihati...lagi2 T-Wrapped Chicken...tak pasti sampai bila tapi yang pasti sampai awal tahun 2015 la tuan sebab promosi sempena Tahun Baru 2015 sekali.. .:D

    ReplyDelete
  15. ehmm dapnya tgok ayam dia . tapi nasi dia . mmmm takdap for me .

    ReplyDelete
  16. belanja r bro..nampak sedap semuanya tu

    ReplyDelete
  17. @iAmCekbolat : memang sedap ayamnya...kena dengan sos teriyaki tu...nasinya ok je bagi saya...mungkin taste lain2 kot...hee

    ReplyDelete
  18. @blogger lelaki : kena cuba bro menu2 ni...kalau ada rezeki berjumpa ke nanti...boleh je..hee

    ReplyDelete
  19. alaaaa..... sedapnya. nih yang tiba-tiba rasa lapar nih.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com