Wednesday, 18 February 2015

Film Review - Kingsman : The Secret Service

> What's Up Guys...

Kingsman : The Secret Service...Haa, ada yang sempat layan movie ni tak masa sneak preview movie ni dari 13-15 Februari 2015 yang lepas...hmm, mungkin ada yang terlepas pandang...yela kan, sepatutnya movie ni mula ditayangkan di pawagam seluruh Malaysia bermula 19 Februari 2015 tapi mesti ada yang sudah tidak sabar nak menontonnya kan sejak poster movie ni mula menghiasi di seluruh pawagam sejak pertengahan tahun lepas lagi...sebab tu ditayangkan awal sikit movie ni agaknya...hehe...best ke Kingsman : The Secret Service ni ? Apa kata jom layan review dulu...huhu

Kingsman : The Secret Service
Kingsman : The Secret Service

Synopsis : During a mission in the Middle Eastsecret agent Harry Hart is unable to prevent the death of one of his fellow agents. Feeling guilt, he personally delivers a bravery medal to the man's widow and his young son, Eggsy, saying that if they ever need help, they should call the phone number on the back of the medal and deliver a coded message.
Seventeen years later, during a mission to find Professor Arnold, a kidnapped climate scientist, another Kingsman agent, Lancelot, is killed by Gazelle, an assassin with bladed prosthetic legs. In London, Eggsy is unemployed and living with his mother, infant sister and an abusive stepfather. Despite being intelligent and able, he left the training for the Royal Marines because his mother worried he would end up like his father. A thug threatens him in a pub, so Eggsy leaves, but steals the thug's car. After being arrested, Eggsy calls the number on the back of the medal and is released. Harry meets him outside the station and takes him to a local pub, where he criticises Eggsy for wasting his life. When the thug shows up with his friends for retribution for Eggsy's theft of the car, Harry advises the thugs to leave. When they rebuff him, Harry easily beats the thugs up.

Harry Hart (Galahad)
Harry Hart (Galahad)

Harry tells Eggsy about the secret intelligence agency that he works for and for which Eggsy's late father worked: Kingsman, and informs Eggsy that the Kingsman have a vacancy for a new agent (to fill Lancelot's spot). Meanwhile, the Kingsman are investigating Internet billionaire Richmond Valentine, who has announced a world-wide giveaway of SIM cards that allow free phone calls and internet access. The Kingsman suspect him of being involved in a number of disappearances of VIPs, including the Swedish Princess. Harry tracks Professor Arnold to his class, where he interrogates him about Valentine's whereabouts. 
TO BE CONTINUE...
Apakah yang akan terjadi selanjutnya ? Adakah Egssy akan diterima menjadi salah seorang anggota Kingsman ? Dan adakah Valentine akan berjaya untuk melaksanakan misinya untuk "membersihkan" Bumi ? Haa, kalau nak tahu ? Kena la tengok Kingsman : The Secret Service ni nanti...apa kata jom kita layan trailer movie ni dulu...hehe


#MyReview "Kingsman : The Secret Service"

  • Kingsman : The Secret Service adalah merupakan filem bergenre spy action comedy yang diarahkan oleh Matthew Vaughn yang diadaptasi daripada komik The Secret Service karya Dave Gibbons dan Mark Millar...
  • Pada awal cerita, semasa Eggsy masih kecil...seorang lelaki telah memberinya satu medal dan dia berpesan kepadanya jika memerlukan bantuan suatu hari nanti...lihat pada belakang medal tersebut...setelah 17 tahun berlalu, Eggsy masih tertanya-tanya apa maksud di sebalik medal tersebut dan dia telah menghubungi nombor tersebut setelah dia ditahan polis kerana mencuri kereta orang yang membuli dia...haa, apakah yang terjadi selepas tu agaknya ?
Eggsy & Galahad
Eggsy & Galahad

  • Siapakah sebenarnya Harry Hart dan mengapa dia mengikat jamin Eggsy untuk keluar daripada penjara ?
  • Selepas Harry Hart menceritakan hal sebenar pada Eggsy, adakah Eggsy akan mempercayainya dan bersetuju untuk mengikutnya untuk menyertai Kingsman ?

Kingsman : The Secret Service
Kingsman : The Secret Service Candidates

  • Adakah Eggsy akan berjaya melepasi semua ujian saringan untuk bersaing dengan 8 orang calon yang lain untuk melayakkan diri untuk menjadi salah seorang anggota Kingsman ?

Kenapa perlu menonton Kingsman : The Secret Service ?

  • Plot dan cerita yang sangat menarik daripada mula sampai habis...walaupun durasi movie ni melebihi 2 jam tapi memang takkan rasa sebab aksi dan humour dalam movie ni memang WOW...walaupun kebanyakan aksi yang ditunjukkan memang nampak tak masuk akal sangat tapi layankan saja la...da nama pun movie kan...HAHA
Kingsman : The Secret Service
Kingsman : The Secret Service

  • Watak Richmond Valentine dalam Kingsman : The Secret Service yang dilakonkan oleh Samuel L. Jackson ni memang sengal...HAHA...haihh, nama saja penjahat tapi bila tengok darah...rasa mual dan nak termuntah...hampehhh...
  • Haa, lagi satu...sila jangan keluar awal...sebab ada suprise selepas kredit...
Eggsy Unwin
Eggsy Unwin

Credit Picture : Google.com

Rating : 4 out of 5


NOTA SKYTECH :

Secara keseluruhannya, movie Kingsman : The Secret Service ni agak menarik dan berbaloi untuk ditonton...tapi tu la...sesuai untuk ditonton penonton berumur 18+ sebab ada killing scene yang nampak ganas sikit...huhu...itu pun banyak guna imej CGI...takde la tunjuk real sangat...tapi movie ni antara yang paling best setakat ni yang pernah aku tonton di pawagam untuk tahun 2015 ni...hmm, ni kalau ada sekuel mesti best ni...hehe

P.S - Haa, rasanya lagi berbaloi tengok movie ni daripada layan movie yang katanya skrip mencecah hampir 600 muka surat...promosi pun boleh tahan juga...tapi sayangnya jalan cerita yang tak tersusun...nampak berterabur...sorry to say la...opppss...huhu

**Terima kasih kerana membaca entri Film Review - Kingsman : The Secret Service

14 comments:

  1. Sha tunggu Insidious 3... hahahaha...
    Kingsman ni macam menarik kan?? ramai review positif...

    ReplyDelete
  2. @TunSha Ayunie : Insidious 3 memang tengah tunggu pun...tapi tu la Sha...lambat lagi...bulan 6 nanti...hehe...tapi Insidious...memang sound effect dia KURANG AJAR...terkejut woo...HAHA

    Kingsman memang best...ada part aksi...ada part kelakar...rasa macam nak tengok lagi sekali bila da mula tayang 19 Februari ni...hehe

    ReplyDelete
  3. Aku dah tengok memang kelako movie ni semua kena tengok. haha, tak boleh bla bila part last ada fireworks. hahahaha

    ReplyDelete
  4. @adarain : haha...kan...tak expect jalan cerita movie ni macam tu...macam nak repeat lagi sekali layan movie ni khamis ni...haha

    ReplyDelete
  5. next week le kot baru tengok..la ni penuh wayang...singaporean balik kampung

    ReplyDelete
  6. @reezluv : tu la...minggu ni cuti CNY pula kan...mesti wayang penuh...huhu

    ReplyDelete
  7. Okay, dah dua orang share pasal cerita ni. Nak tengok tapi kenapa tiket dah naik harga sekarang?

    ReplyDelete
  8. Wah... nampak macam menarik jerk nih... nak ajak hubby & bawak anak2 g nonton aa nnt..

    http://supernifzvitamin.com/cara-hilangkan-parut-chicken-pox-yang-hodoh/

    ReplyDelete
  9. @Adam - Penapis Air Coway : ada masa...tengok la movie ni...memang sy perasaan harga tiket memang macam da naik sikit...biasanya sebelum nak tengok movie tu...sy check online dulu harga tiket...memang berbeza ikut masa...kalau weekdays...tayangan sebelum pukul 12 PM memang murah sikit berbanding pukul 12 PM ke atas...kalau waktu tayangan malam lagi mahal...range RM13-RM17 biasa la tu...sekarang ni semua nak naik harga...huhu

    ReplyDelete
  10. @Nlfz super : movie ni memang menarik kak...tapi tu la...tak sesuai sikit untuk anak2 kecil...sebab movie kategori 18+ sebab ada scene killing...cerita spy...biasa la kan kak...tapi banyak guna CGI je la...

    ReplyDelete
  11. ada aksi killing2 ganas yang best ni.
    tapi sebab preggy, konpem hasben x bg tgk
    huhu

    ReplyDelete
  12. banyak filem2 yang akak baca review kat sini yang tak keluar kat astro first.kecewa..teringin nak tengok..harap nak tengok wayang memang tak la dengan anak jantan akak sorang ni..serik rasa..hahahah..

    ReplyDelete
  13. not bad gak la filem nih.

    so far, aku suka gak tengok yang ni. best sikit banding james bond.

    ReplyDelete
  14. review yang sangat menarik semoga film diputar cepat di HBO

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com