Sunday, 24 July 2016

Film Review - Lights Out

> What's Up Guys...

Haa, siapa kat sini memang peminat tegar horror movie ? OK, give me five ! Hmm, ada sebabnya kenapa aku suka tengok di pawagam bila ada tayang filem seram ni..nanti la aku bagitahu apa sebabnya...HAHA...apa kata jom tengok Lights Out di pawagam...ada berani tak ? Filem ni masih baru lagi ditayangkan ni di pawagam...tapi aku sudah tengok sehari lebih awal daripada tarikh tayangan sebenar...bila tengok trailer macam seram je...ehh, seram ke ? hehe

Film Review - Lights Out
Lights Out

Synopsis : When Rebecca (Teresa Palmer) left home, she thought that her childhood fears were behind her. As a young girl growing up, she was never really sure of what was real when the lights went out at night. Now, her little brother Martin (Gabriel Bateman) is experiencing the same unexplained and terrifying events that jeopardized her safety and sanity. 

Lights Out
Don't Turn Off The Light !

Holding a mysterious attachment to their mother (Maria Bello), the supernatural entity has returned with a vengeance to torment the entire family. TO BE CONTINUE...



#MyReview - Lights Out

  • Lights Out adalah sebuah lagi filem seram yang diterbitkan oleh James Wan iaitu pengarah bagi filem seram seperti The Conjuring, Insidious : Chapter 2 dan yang paling terbaru iaitu The Conjuring 2
  • Di awal cerita seperti yang telah ditunjukkan dalam trailer membuatkan kita semua tertanya-tanya apakah sebenarnya "benda" yang berada di dalam gelap tu...di situlah bermulanya aku mendengar JERITAN di dalam pawagam...HAHA

Lights Out - Don't Turn Of The Lights
Please Turn On The Lights !

  • Apakah sebenarnya yang telah berlaku pada Rebecca semasa dia masih kecil sehingga dia bernekad keluar daripada rumah ibunya dan tinggal di rumah lain ? Perkara yang sama telah menimpa adiknya, Martin...adakah ianya ada kaitan dengan "benda" itu ?
  • Martin memberitahu Rebecca bahawa dia sering terdengar ibunya seperti sedang berbual dengan "seseorang" jika ibunya berada di dalam biliknya yang gelap dan tidak memasang lampu...eh, dengan siapa pula ibunya berbual tu ?

"Did WE wake you?"

Lights Out - Diana

  • Semakin hari semakin suka pula "benda" itu menggangu Rebecca dan Martin...kenapa agaknya mereka diganggu dan persoalannya sekarang siapa pula sebenarnya Diana ni ?
  • Rebecca telah menjumpai satu kotak misteri ketika berada di dalam sebuah bilik di rumah ibunya...apakah yang dijumpainya...adakah ianya berkaitan dengan Diana ? Apa kaitan masa silam ibunya dan juga Diana ?
Credit Picture : Google.com

Perlu atau tidak menonton filem Lights Out ni ?


  • Plot dan jalan cerita agak menarik...ada part seram dan komedi...tetapi ianya macam sudah boleh diagak bagaimana ianya berakhir dan durasi hanya 81 minit macam terlalu pendek sangat untuk sebuah horror film...hmm, kecewa...pengakhirannya pun macam itu saja...macam nak cepat sangat habiskan cerita...haihh....
    Lights Out - Martin and Rebecca
    Martin & Rebecca



  • Sila jangan sesekali tertipu dengan trailer ! Memang nampak macam seram tetapi sebenarnya...tidaklah seram mana pun...hmm, filem The Conjuring 2 pun bagi aku rasa tak seram, apatah lagi Lights Out ni...tapi mamat sebelah aku ni pula yang OVER...dia punya terkejut nampak "benda" tu sampai menjerit...tak boleh duduk diam...nak ditampar tak sampai hati la pula...(bila terjumpa di tempat parking...aku hanya mampu tahan gelak saja..."Eh, ni mamat yang duduk sebelah aku tadi...mungkin dia perasan aku tengok dia...memang silap la kalau duduk sebelah aku kalau tengok movie seram ni...memang kena gelak la...muka je nampak brutal...tapi...ish...ish...ish...HAHA")

Rating : 3 out of 5

NOTA SKYTECH :

Secara keseluruhannya, bagi aku la kan...movie Lights Out ni tidak berbaloi sangat untuk ditonton di pawagam...tapi itu hanyalah pendapat aku je la...haa, tapi bagi sesiapa yang masih belum menontonnya lagi...bolehlah pergi menontonnya kalau rasa nak tengok...jangan kata aku tak bagi spoiler...HAHA !

P.S - Haa, best sebenarnya dengar orang menjerit dalam pawagam ni...padahal bukanlah terkejut sangat pun...tapi diorang punya reaksi...priceless ! Opppsss....kih3


**Terima kasih kerana membaca entri Film Review - Lights Out

4 comments:

  1. banyaknya cerita sekarang ni. adeh tak sempat aku nak follow up

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la bro...nak tengok hari pertama tayangan memang tak menyempat dah sekarang...hujung minggu kalau free baru layan movie...huhu

      Delete
  2. pendapat aku lak bro..cite antu mat saleh satu pon tak menakutkan..yg thrill antu indon siam..tu mmg seram
    Faizal Tahir suruh terjah kat sini Raver Si Sotong Vs Hipster Bermisai Lentik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la...aku pun rasa macam tu bro...tengok kat pawagam biasa je...takde la sampai nak menjerit tengok...hehe

      Delete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com